Ministru: Călătoria cu metroul se va scumpi. Creșterile salariale de la Metrorex vor fi transferate în costurile suportate de călători

Ministru: Călătoria cu metroul se va scumpi. Creșterile salariale de la Metrorex vor fi transferate în costurile suportate de călători
scris 6 dec 2018

Măririle salariale anunțate pentru angajații Metrorex vor trebui plătite de călători anul viitor, a anunțat, joi, ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova.

Sindicaliștii de la Metrorex au anunțat, la mijlocul lunii noiembrie, că vor declanșa greva generală dacă nu vor obține o creștere salarială, News.ro.

Ulterior, administrația Metrorex și Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) s-au înțeles și au încheiat un nou contract colectiv de muncă, părțile convenind o mărire salarială de 20%.

Vânzările Dacia în Marea Britanie s-au dublat în noiembrie CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia în Marea Britanie s-au dublat în noiembrie

Acum, ministrul Șova consideră creșterea salarială ca fiind nejustificată, dar a spus că aceasta întrunește condițiile legale. Totodată, el a punctat că aceste costuri vor fi suportate de călători.

”Din păcate, costurile acestea va trebui să le transferăm în costurile pe care utilizatorii de metrou le vor plăti de anul viitor”, a spus Șova, în cadrul unei conferințe de presă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
metrorex