Ministrul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești

Ministrul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu - Pitești
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Autoritățile au emis autorizația de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu - Pitești, tronsonul de 30 de kilometri cuprins între Curtea de Argeș și Pitești, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km.

EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an

Constructorul a început mobilizarea și va demara lucrările în perioada următoare", a anunțat ministrul de resort, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei și cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului și 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 122,11 kilometri și este împărțită în cinci loturi: Sibiu - Boița, Boița - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Pitești, va avea opt noduri rutiere și nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Pitești este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă. CITEȘTE ȘI PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă.

Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu și Boița au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni și unul de execuție de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Pitești este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceeași firmă a realizat și lotul 4 al autostrăzii Sebeș - Turda, între Unirea și Turda, finalizat în 2018. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sibiu pitesti