VIDEO Trei astronauți au decolat către stația spațială chineză

VIDEO Trei astronauți au decolat către stația spațială chineză
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Prima misiune cu echipaj uman trimisă de China către stația sa spațială, aflată în construcție, a decolat cu trei astronauți la bord, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un nor uriaș de fum cenușiu, racheta Long March 2F a părăsit platforma de lansare de la Centrul de lansare spațială Jiuquan din deșertul Gobi, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Cei trei astronauți vor petrece trei luni în primul modul al stației, care se așteaptă să aibă o durată de viață în spațiu de cel puțin zece ani.

Este primul zbor cu echipaj uman efectuat de China în ultimii aproape cinci ani și va reprezenta o perioadă-record petrecută în spațiu.

În contextul unor relații tensionate cu Occidentul, succesul misiunii este o chestiune de prestigiu pentru Beijing, care se pregătește să sărbătorească pe 1 iulie centenarul Partidului Comunist Chinez (PCC).

China a decis să își construiască propria stație spațială după ce Statele Unite au refuzat să îi permită să participe la Stația Spațială Internațională.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Stația Spațială Internațională, care reunește Statele Unite, Rusia, Canada, Europa și Japonia, urmează să iasă din uz în 2024, chiar dacă NASA a menționat o posibilă prelungire după 2028.

Miercuri, astronautul francez Thomas Pesquet și coechipierul său american Shane Kimbrough au finalizat cu succes o plimbare spațială de peste șapte ore pentru a instala un panou solar de nouă generație în exteriorul Stației Spațiale Internaționale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
astronauți
china