Dan Costescu a semnat ordinul pentru emiterea autorizației de construire pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul pentru emiterea autorizației de construire pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2016

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat marți dimineață, pe contul său de pe rețeaua profesională Linkedin, că a semnat ordinul pentru emiterea autorizației de construire pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, o etapă cheie pentru reluarea lucrărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autostrada A10 Sebeș-Turda, cu o lungime totală de circa 70 de kilometri, traversează județele Alba și Cluj. Autostrada este importantă pentru că ar face legătura între alte două autostrăzi - A1 și A3, scrie News.ro.

" În urma acestei autorizații, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va emite Ordinul de Începere a lucrărilor. Evoluția acestui proiect este încă un rezultat al Ordonanței nr. 7/2016, propusă de Ministerul Transporturilor și aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanța prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport", a scris Costescu.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda are o lungime de 17 km, iar până în prezent a fost finalizată proiectarea pentru două secțiuni și pentru nodul rutier de la Sebeș. Lotul traversează localitățile Sebeș, Alba Iulia și Ciugud.

Proiectul Lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda include patru poduri cu lungimi de peste 100 de metri, dintre care cel mai mare, peste râul Mureș, va măsura 622 metri.

Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului CITEȘTE ȘI Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului

Autostrada A10 este împărțită în patru loturi, din care loturile 3 și 4, aflate între Aiud și Turda, ar putea fi terminate până la sfârșitul acestui an, potrivit unei declarații recente a ministrului Transporturilor.

Inițial, toate loturile de la A10 au avut ca termen de finalizare anul 2016, însă s-au produs deja întârzieri importante din cauza lipsei unor avize obligatorii pentru construcție.

Lucrările la această autostradă sunt finanțate din fonduri europene și au fost fazate, pentru a putea fi alocați bani atât din perioada de programare 2007-2013, cât și din perioada 2014-2020.

Valoarea totala a fazei I a Proiectului, potrivit Ministerului Transporturilor, este de 986,2 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 802,7 milioane lei.

Contribuția Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 682,3 milioane lei, adica 85% din valoarea totala eligibila, iar diferența de 303,9 milioane lei este asigurata de la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
dan costescu
sebes-turda