Românii preferă mașinile negre și gri; camera video care ajută la parcare cântărește mult în decizia de cumpărare

Românii preferă mașinile negre și gri; camera video care ajută la parcare cântărește mult în decizia de cumpărare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2016

Românii preferă să cumpere mașini în culori clasice indiferent de marca producătoare, arată o analiză de piață publicată, luni, de site-ul de anunțuri Autovit.ro, potrivit căreia negrul este cea mai populară nuanță, regăsindu-se la un sfert dintre mașinile de pe platforma online, în timp ce 22% sunt gri,15% dintre mașini sunt albe, iar 14% sunt albastre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La aproape toate culorile, Volkswagen este pe primul loc ca număr de anunțuri, ”lucru normal deoarece marca germană are cea mai consistentă prezență pe platformă - cota de 18%, față de BMW cu 13%”, potrivit sursei citate. Când vine vorba de mașinile negre, BMW are cele mai multe listate, în timp ce la culoarea verde pe primul loc este Opel, scrie News.ro.

La mașinile albe, Mercedes este pe locul doi ca număr de anunțuri, iar la albastru, locul secund este ocupat de Ford, în timp ce la argintiu a doua poziție este ocupată de Opel care se găsește pe podium atât la mașinile gri, cât și la cele roșii.

În momentul în care aleg o mașină la mâna a doua, pe lângă alte criterii esențiale, românii mai au în vedere și caracteristici precum poziționarea volanului, materialul cu care este tapetat interiorul sau camera video care ajută la parcare.

“Mașinile rulate cu volan pe dreapta reprezintă un subiect controversat, nu puțini fiind cei care sunt împotriva înmatriculărilor acestor autovehicule la noi în țară, mai ales din prisma siguranței rutiere. Însă cei care le-au cumpărat sunt mulțumiți de alegerea făcută”, spune directorul de vânzări al Autovit.ro, Cristian Cojocaru.

Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului CITEȘTE ȘI Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului

Principalul avantaj al acestor mașini aduse din Marea Britanie ține de prețul mic comparativ cu oferta internă și cu variantele din țările vestice.

De asemenea, mașinile cu transmisie automată au o pondere redusă în piață fiindcă sunt mai scumpe decât cele cu transmie manuală, iar în România nu există tradiție pentru acest tip de cutie, se mai arată în analiza Autovit.

Alte avantaje căutate de români atunci când aleg o mașină la mâna a doua sunt camera video care ajută la parcare, dar care se găseste însă pe un număr relativ mic de mașini (pe sub 13% dintre cele de pe Autovit.ro) și interiorul din piele la care mulți țin din rațiuni de imagine.

Prețul mediu al unei mașini puse pe site-ul auto este de 8.000 de euro și peste jumătate dintre anunțuri sunt pentru autoturisme de sub 10.000 de euro. Sunt scoase la vânzare însă și mașini de sute de mii de euro, de la mărci precum Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Porsche sau Bentley.

În istoria Autovit.ro, cele mai scumpe mașini postate au fost modele Bugatti și Ferrari de peste 500.000 euro, iar în momentul de față un model Bentley Bentayga First Edition (ediție limitată 608 exemplare) poate fi cumpărat cu 410.000 euro, fiind urmat ca preț de Bentley Bentayga producție 2016 care poate fi achiziționat contra sumei de 310.000 euro.

Sub 1% dintre masinile de pe Autovit.ro sunt mai vechi de 1990, însă cele mai vechi sunt modelele de epoca dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial. Spre exemplu, la jumatatea lui iunie erascos la vânzare un Mercedes din 1936 la 77.000 de euro.

Cele mai puternice mașini de pe site-ul de anunțuri au motoare de peste 500 cai putere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masnin negre
camera video
parcare