Ministrul Transporturilor, aflat în inspecție pe autostrada Lugoj – Deva, susține că anul viitor vor fi dați în folosință ”cel puțin” 150 de kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor, aflat în inspecție pe autostrada Lugoj – Deva, susține că anul viitor vor fi dați în folosință ”cel puțin” 150 de kilometri de autostradă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2017

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, aflat marți în inspecție pe autostrada Lugoj – Deva, a declarat că va avea ”toleranță zero la întârzieri și la lucrări de proastă calitate” și a susținut că în 2018 vor fi inaugurați ”cel puțin” 150 de kilometri de autostradă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a inspectat, marți, șantierul autostrăzii Lugoj-Deva și le-a cerut constructorilor să respecte termenele și calitatea lucrărilor, scrie News.ro.

”Astăzi analizăm segmentele de autostradă. Pe segmentul E trebuie să facem din nou licitație. Nivelul de toleranță va fi zero pentru că aceste lucrări nu au suferit de lipsă de finanțare. Au fost bani din fonduri UE, plățile s-au făcut la timp. Monitorizarea, îndrumarea a fost defectuoasă, atât inginerul cât și compania de specialitate. Din acest moment directorul general și secretarul de stat  vor face analize săptămânale. Cel puțin o dată pe lună o să ne întâlnim pe autostrăzile patriei. (...) Am vrut să am o discuție cu toți constructorii de pe toate loturile autostrăzii pentru a vă spune tuturor că vă înțeleg provocările pe care le-ați întâmpinat în teren, dar eu voi avea toleranță zero la întârzieri și la lucrări de proastă calitate”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Stroe a mai precizat că anul viitor și-a propus să inaugureze cel puțin 150 de kilometri de autostradă, în România.

Tranzacțiile cu mașinile second-hand au atins un record istoric CITEȘTE ȘI Tranzacțiile cu mașinile second-hand au atins un record istoric

”Fiind banii, ne lipsește organizarea. La anul, păcat că în acest an am pierdut timpul, pentru că ați văzut că majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat într-un final, nu am folosit timpul eficient, anul viitor va fi un an de boom. Și vă spun în mod realist, nu optimist, nici nu ne gândim în anul 2018 să nu dăm în folosință 150 de kilometri de autostradă, cel puțin. Acesta este scopul principal al Ministerului Transporturilor pentru 2018, concomitent cu reabilitarea activității CFR și efectuarea dragajului pe Dunăre. Cei 150 kilometri vor fi pe toate autostrăzile în lucru. Am zis minim. Voi acționa zi și nopate, fără sâmbătă, fără duminică”, a mai spus Stroe.

Pe autostrada Lugoj – Deva se poate circula de la Lugoj până la Margina, în timp ce pe porțiunea între Margina și Deva, tronsoanele se află în diferite stadii de execuție, cel mai avansat șantier fiind pe lotul trei. Fostul ministru, Răzvan Cuc, a anunțat în repetate rânduri că până de Crăciun se va deschide circulației mai mulți kilometri de autostradă. El a vorbit despre loturile trei și patru, însă datele din teren indică că este imposibil ca tronsoanele respective să fie deschise în întregime până la sfârșitul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
autostrada