Ministrul Transporturilor anunță ”minim 40-maxim o sută de kilometri de autostradă” în acest an

Ministrul Transporturilor anunță ”minim 40-maxim o sută de kilometri de autostradă” în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că în acest an și-a propus să dea în folosință cel puțin 40 de kilometri de autostradă și maximum o sută de km. Acesta susține că autoritățile române nu au datorii către antreprenorii care au contracte pentru proiectele de infrastructură, însă lucrările se blochează din cauză că aceștia nu plătesc subcontractorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noi ne-am asumat prin programul de guvernare câteva proiecte strategice pentru că dezvoltăm infrastructura dezvoltăm economia și bunăstarea românilor.  Cel mai apropiat de sufletul meu proiect ar trebui să fie Autostrada Transilvania. Eu refuz să dau vina pe greaua moștenire, această placă nu cred că mai interesează pe nimeni. (...) Din această etapă români așteaptă de la noi soluții și să livrăm lucruri concrete. Avem 857 km de autostradă, avem 134 km în lucru și sperăm în acest an, dacă antreprenorii se țin de termenele asumate, putem discuta de minim 40 de km de autostradă până în maxim 100 km de autostradă sigur că putem să depășim, dar eu nu o să promit”  a declarat Lucian Bode, luni seară, într-o emisiune la TVR.

Firea - gata să organizeze un referendum pentru vinieta Oxigen impusă proprietarilor de mașini CITEȘTE ȘI Firea - gata să organizeze un referendum pentru vinieta Oxigen impusă proprietarilor de mașini

Acesta a adăugat că în prezent constructorii au ”toate condițiile îndeplinite” pentru a finaliza în termenul contractual cei 40 de kilometri au drumului expres Craiova – Pitești, scrie News.ro.

”Statul român nu are datorii către antreprenori, își plătește toate facturile, (...) Sunt zeci și zeci de subcontractori care nu-și primesc banii și se blochează lucrările”, a mai spus Bode.

Bode a oferit detaii despre stadiul anumitor tronsoane aflate în lucru.

”Sunt constructori serioși, din păcate nu au capacitatea de a realiza cap-coadă Sibiu – Pitești”, a explicat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
lucian bode
autostrada