Ministrul Transporturilor dă asigurări că alte două avioane lung curier noi vor intra în acest an în flota Tarom

Ministrul Transporturilor dă asigurări că alte două avioane lung curier noi vor intra în acest an în flota Tarom
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2017

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri că Tarom negociază cu o companie de leasing operațional pentru achiziția altor două avioane noi, lung curier, care vor intra în acest an în flota companiei de stat. Aceste aeronave ar permite relansarea curselor directe spre SUA și China, ministrul susținând că Tarom va rezolva și problema dreptului de survol deasupra Rusiei pentru cursele spre China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Deja suntem în discuții pentru achiziționarea unor noi aeronave de lung curier (cu durată de zbor de peste 5-6 ore, n.r.), de această dată, și cei din cadrul companiei (Tarom, n.r.) lucrează deja la obținerea sloturilor pentru deschiderea rutelor cu Statele Unite și China”, a afirmat Cuc.

Ministrul a fost miercuri prezent pe Aeroportul Băneasa, unde a aterizat cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG, preluată în leasing pe 10 ani de către compania de stat Tarom. Aeronava a fost botezată "Marea Unire" de către autorități, pentru că anul viitor se împlinesc 100 de ani de la eveniment, scrie News.ro.

”Dacă până la sfârșitul anului vor intra cele două aeronave, cu siguranță la sfârșitul anului vom avea și rutele”, a spus Cuc.

Întrebat dacă se negociază pentru dreptul de survol deasupra Rusiei, el a răspuns că ”aceasta este cu siguranță strategia politică a Tarom”.

Cele două aeronave, "Sarmizegetusa" și ”Marea Unire”, sunt primele care au intrat în flota Tarom după zece ani.

Potrivit ministrului, pentru cele două avioane s-a plătit la ”prețul conform pieței”, dar există clauze de confidențialitate încheiate între Tarom și Boeing.

”Este un pas foarte important, pentru că astfel revenim la întregirea flotei de anul trecut, când aveam 23 de aeronave înainte să bazăm cele două Airbus-uri. Prin cele două aeronave practic va crește și capacitatea de transport cu peste 20% a companiei Tarom”, a spus Cuc.

Honda Civic, a zecea generație, a intrat pe piața din România cu trăsături ce provoacă modelele premium compacte CITEȘTE ȘI Honda Civic, a zecea generație, a intrat pe piața din România cu trăsături ce provoacă modelele premium compacte

Cu cele două noi Boeing-uri achiziționate, prima cursă va avea loc la jumătatea lunii iunie, prima aeronavă achiziționată va zbura spre Madrid, iar cea de-a doua spre Amsterdam.

El subliniază că revitalizarea Tarom va începe cu aceste două noi aeronave și cu noul concept de business și cu reorganizarea companiei.

”Vom spori capacitatea de transport a Tarom”, a spus Cuc.

De asemenea, acesta afirmă că cele două avioane Airbus A310 retrase din flotă anul trecut vor fi predate ca avans la avioanele noi.

”I-am transmis directorului de la Tarom (Eugen Davidoiu, n.r.) că nu vreau ca aceste aeronave să plece din flota companiei decât la valoarea contabilă din cadrul companiei și nu la o valoare stabilită în urma unor evaluări”, a menționat ministrul.

După sosirea celor două aeronave, flota companiei a ajuns la 23 de aeronave, dintre care doar 21 operează în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziția a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depășită de Blue Air.

Tarom a terminat și anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă și au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât și din exterior, conform directorului general al Tarom, Eugen Davidoiu. Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
tarom