Ministrul Transporturilor spune că anul acesta vor fi date în folosință trei segmente de autostradă

Ministrul Transporturilor spune că anul acesta vor fi date în folosință trei segmente de autostradă
scris 3 oct 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat marți seară la Antena 3 că până la sfârșitul acestui an vor fi deschise traficului rutier trei segmente de autostradă, respectiv porțiunea din A 3 care face legătura și șoseaua Petricani și două două segmente din autostrada Lugoj - Deva. Cele trei tronsoane au împreună mai puțin de de 20 de kilometri.

Lucian Șova a afirmat că luna viitoare estimează că va fi deschis tronsonul nefinalizat din autostrada care leagă Capitala de Ploiești, scrie News.ro

Proprietarii mașinilor diesel din Germania pot opta pentru subvenții sau o reconfigurare a sistemului hardware CITEȘTE ȘI Proprietarii mașinilor diesel din Germania pot opta pentru subvenții sau o reconfigurare a sistemului hardware

„Apreciez că în cursul lunii noiembrie vom deschide traficului segmentul de autostradă, așa zisul ciot de A3 cu joncțiune în Șoseaua Petricani”, a spus Lucian Șova la Antena 3.

Ministrul a precizat că șantierul „nu se mișcă cu viteza pe care ar putea să o imprime constructorul, dar totuși s-au făcut progrese”

Lucian Șova a adăugat că alte două segmente de pe autostrada Târgu Mureș- Cluj – Borș cu lungimi de 3,5, respectiv aproximativ 10 kilometri, sunt în faze de execuție avansate, de aproximativ 99 la sută,  și vor fi date în folosință înaintea lunii decembrie.

„E mai mult decât nimic, ca să spun așa, nu am nicio undă de festivism în afirmația mea”, a precizat ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că lotul 4 al autostrăzii Lugoj - Deva, care reprezintă un segment de peste 20 kilometri  avea termen de finalizare în cursul anului viitor, însă există „angajamente de manieră informală din partea antreprenorului” care dorește să închidă lucrările „înainte de venirea iernii”.

În ceea ce privește lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, ministrul Transporturilor a spus că pe acest lot „se lucrează încet” și că autoritățile au fost anunțate că firma spaniolă care a câștigat contractul schimbă subantreprenorii.

Totodată, pentru tronsonul de șosea de mare viteză care ar urma să lege Suplacu de Barcău de  Borș au fost declarați câștgătorii pentru lucrările de proiectare care au ca termen 6 luni, iar termenul de realizare a celor 60 de kilometri ai acestui tronson este estimat la 18 luni, a precizat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
autostrada