Modelul care a adus noi recorduri de vânzări pentru Lamborghini, cumpărat de un client din Azerbaidjan

Modelul care a adus noi recorduri de vânzări pentru Lamborghini, cumpărat de un client din Azerbaidjan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 iun 2022

Lamborghini a fost dintotdeauna o marcă auto exclusivistă, una care a fost preferată de pasionații de motorsport, de mașini produse în serii mici, cu prețuri exorbitante. Chiar și în aceste condiții, alinierea la trendurile globale ale industriei a făcut din Lamborghini o marcă cu puțin mai populară decât era în urmă cu un deceniu. Pentru că italienii de la Lamborghini, sub conducerea grupului VW din care face parte, au decis să lanseze pe piață un SUV, care a atins un record absolut de vânzări, într-un timp extrem de scurt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lamborghini a produs, în doar patru ani, 20.000 de exemplare ale modelului Urus, un SUV ultraperformant, lansat în 2018 și transformat în preferatul milionarilor. Exemplarul Urus cu numărul 20.000, comandat în culoarea Viola Mithras, cu etriere negre și plafon panoramic, a fost cumpărat de un client din Azerbaidjan.

De la lansarea lui Urus, Lamborghini a fost nevoită să-și mărească capacitatea de producție și să se pregătească pentru volume care altădată nu erau familiare mărcii. Fabrica din Sant'Agata Bolognese și-a mărit dimensiunile, de la 80.000 la 160.000 de metri pătrați, și peste 500 de angajați au venit în companie în cei patru ani, pentru a completa necesarul de personal.

Mașina a fost premiată într-o mulțime de competiții auto, iar compania spune că toate modelele Urus, deținute în întreaga lume, au parcurs în cei patru ani peste 360 de milioane de kilometri în total.

„De la primul moment în care am prezentat conceptul Urus la Salonul Auto de la Beijing în 2012, până la debutul său pe piață în 2018 și în fiecare an de atunci, Urus și-a dovedit atracția instantanee și continuă ca un adevărat Lamborghini, născut din moștenirea noastră super-sport și din primul Super SUV din lume, LM 002”, a declarat Stephan Winkelman, președinte și CEO Automobili Lamborghini. „Urus este o completare perfectă a gamei noastre de modele super sport, oferind o călătorie zilnică luxoasă și de înaltă performanță pentru cei care se identifică cu marca noastră italiană autentică.”

Printre performanțele modelului Urus se numără și un nou record de mare viteză pe gheață, pe lacul Baikal din Rusia, sau ascensiunea pe cel mai înalt drum din lume deschis circulației, pasul Umling La din India, la 5.882 de metri.

ULTIMA ORĂ FOTO Autoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi. Noi detalii din acordul de vânzare a uzinei de la Craiova. Mai multe producții oprite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Autoritățile din Turcia au aprobat cumpărarea Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi. Noi detalii din acordul de vânzare a uzinei de la Craiova. Mai multe producții oprite

Urus a parcurs 6.500 km prin Japonia, a explorat peisajele lunare islandeze, a excelat pe piste de gheață și zăpadă la evenimentele Lamborghini Accademia, a vizitat cele mai exclusiviste destinații ale Sardiniei și a escaladat munții italieni pentru a vizita piețele de Crăciun. O flotă de Urus s-a desfășurat pe nisip pe plaja Nazare din Portugalia, în timp ce campionul la windsurf Alessandro Marcianò se avânta în valuri. Tot Urus l-a urmat pe campionul italian de parapantă Aaron Durogati, pe drum și în afara lui, când a concurat în cursa Red Bull X-Alps din munții italieni.

Urus este aparte și când vorbim despre culorile pe care le oferă clienților. Numele celor mai populare culori Urus te fac să te gândești imediat la frumusețile Italiei: Grigio Telesto, Blu Cepheus și Viola Pasifae, sau mai bine Nero Noctis Matt (Graphit) și Arancio Borealis (Pearl).

SUV-ul Lamborghini Urus este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, cu o putere de 650 CP (478 kW) și un cuplu maxim de 850 Nm. Motorul are o putere specifică  de 162,7 cai-putere/litru, având și cel mai bun raport greutate-putere, de 3,38 kg/CP. Accelerația de la 0 la 100 km, în 3,6 secunde este doar una dintre consecințele acestor valori, iar viteza maximă de 305 km/h o completează pe prima.

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini
urus
record vanzari lamborghini