Mol, Wizz Air și Aeroportul Internațional Liszt Ferenc testează un combustibil sustenabil pentru aviație

Mol, Wizz Air și Aeroportul Internațional Liszt Ferenc testează un combustibil sustenabil pentru aviație
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2023

Mol, Wizz Air și Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta testează un amestec care conține combustibil sustenabil pentru aviație (SAF). Mol a cumpărat combustibilul de la compania finlandeză Neste. Ca parte a testului, cursa Wizz Air către Paris a decolat încărcată cu acest tip de combustibil, conform MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La conferința de presă care a avut loc înaintea alimentării, Chris Dinsdale, directorul general al aeroportului din Budapesta, a subliniat că este important ca transporturile aeriene să devină sustenabile, iar aeroporturile, companiile aeriene și partenerii trebuie să coopereze în acest sens, scrie News.ro.

Ungaria: Inflația a încetinit la 24% CITEȘTE ȘI Ungaria: Inflația a încetinit la 24%

Dinsdale a adăugat că Budapest Airport analizează procesul de alimentare cu combustibil sustenabil pentru aviație, astfel încât să se pregătească pentru deservirea companiilor aeriene cu o cantitate semnificativă și din acest combustibil inovator.

În cadrul conferinței de presă, Csaba Zsótér, directorul general al diviziei de combustibili din cadrul grupului Mol, a declarat că obiectivul strategic este acela de a demara economia circulară în regiune, în acest sens fiind de ajutor și combustibilul sustenabil pentru aviație.

Directorul general al Mol a subliniat că sunt testate în mod constant noi tehnologii, fiind dezvoltate și produsele, astfel încât să fie consolidată securitatea aprovizionării regiunii cu combustibili cu emisii scăzute de dioxid de carbon și să fie accelerată tranziția verde.

Reprezentantul Mol a amintit că până acum, un pas mai semnificativ în direcția ecologiei a fost făcut în principal în privința carburanților utilizați în transportul rutier. Începând din 2021, la Dunai Finomító uleiurile vegetale, uleiul alimentar uzat și uleiul de origine animală sunt procesate împreună cu componente fosile pentru a produce motorină mai sustenabilă, a explicat acesta. Acum, compania a cumpărat 25 de tone de kerosen cu un conținut de 37% combustibil sustenabil pentru aviație și se speră ca acest produs să fie unul căutat în rândul clienților.

EXCLUSIV Eliminarea noii impozitări a contractelor part-time, propusă de PNL, a trecut tacit de Senat, fără sprijinul PSD. Coaliția a evitat votul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Eliminarea noii impozitări a contractelor part-time, propusă de PNL, a trecut tacit de Senat, fără sprijinul PSD. Coaliția a evitat votul

Yvonne Moynihan, directorul Wizz Air responsabil pentru sustenabilitate, a susținut că în comparație cu concurenții săi, Wizz Air operează cu cele mai scăzute emisii de dioxid de carbon per kilometru per pasager și se străduiește în mod continuu să reducă și mai mult emisiile.

Testarea combustibilului sustenabil pentru aviație demonstrează că una dintre cele mai eficiente modalități de a aborda provocările schimbărilor climatice este cooperarea în cadrul industriei, a mai adăugat aceasta. Compania aeriană, care are o strategie de sustenabilitate, are ca obiectiv ca până în 2030 să reducă emisiile de dioxid de carbon cu încă 25%, a spus Moynihan.

Potrivit declarației comune a părților implicate, combustibilul de nouă generație care este testat acum este fabricat din deșeuri regenerabile și materii prime reziduale, fiind produs într-un mod sustenabil. Combustibilul Neste este compatibil cu motoarele aeronavelor și cu infrastructura aeroportuară existentă, așadar nu este necesară efectuarea unor investiții pentru a putea fi utilizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
combustibil sustenabil
wizz air
mol