Moment istoric pentru spanioli: SEAT intră pe piața din China

Moment istoric pentru spanioli: SEAT intră pe piața din China
scris 10 iul 2018

SEAT a devenit acționar al companiei chineze creată de Volkswagen Group și JAC (Anhui Jianghuai Automobile Group Corp.) și va fi brandul care se va ocupa direct de dezvoltarea acestui joint-venture.

Volkswagen a făcut o mișcare strategică importantă pentru piața din China, prin introducerea mărcii SEAT în parteneriatul cu producătorul local JAC. SEAT a devenit acționar al acestui joint-venture chinez, în același timp primind misiunea de a conduce activitatea companiei, denumită JAC Volkswagen Automotive Co., Ltd. Pasul cel mai mare este intrarea oficială a brandului SEAT pe piața din China.

În plan secundar, dar la fel de important, este faptul că marca spaniolă se va implica în crearea unui centru R&D cu principal obiect de activitate dezvoltarea de vehicule electrice, conectivitate și conducere autonomă. La final, compania germano - spaniolă - chineză va lansa o platformă electrică.

Cele trei părți implicate au semnat un acord (Memorandum of Understanding), prin șefii companiilor SEAT, Luca de Meo, și VW Group China, Jochem Heizmann, precum și An Jin, președintele companiei chineze Jianghuai. Semnarea a avut loc în prezența cancelarului Angela Merkel, la Berlin.

BMW își învață furnizorii cum să completeze formularele vamale după momentul Brexit CITEȘTE ȘI BMW își învață furnizorii cum să completeze formularele vamale după momentul Brexit

Intrarea oficială a mărcii SEAT pe piața chineză va avea loc pe măsură ce va fi derulat procesul de integrare, având ca țintă perioada 2020 - 2021.

Președintele SEAT, Luca de Meo: „Participarea noastră în această nouă fază a parteneriatului este un punct major pentru SEAT. Ziua de astăzi va rămâne în istoria companiei, ca moment al intrării într-o nouă eră care ne permite să globalizăm brandul și să extindem dezvoltarea vehiculelor electrice. China oferă multe oportunități pentru SEAT și noi vom contribui la soluțiile de mobilitate care se potrivesc nevoilor clienților. Aceasta este, de asemenea, o șansă pentru noi să observăm viitoarele tendințe de dezvoltare din China.”

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
china
volkswagen
jac
masini electrice