Tesla a majorat prețurile automobilelor Model X și S comercializate în China cu peste 20.000 de dolari, din cauza tarifelor vamale

Tesla a majorat prețurile automobilelor Model X și S comercializate în China cu peste 20.000 de dolari, din cauza tarifelor vamale
scris 10 iul 2018

Tesla a majorat prețurile automobilelor Model X și S comercializate în China cu peste 20.000 de dolari, devenind unul dintre primii producători auto americani care a mărit prețurile în urma creșterii tensiunilor comerciale dintre cele două țări, a relatat site-ul Electrek, citat de Reuters.

China a impus vineri tarife suplimentare pentru importurile de automobilele din Statele Unite, ca reacție la măsura președintelui Donald Trump de a introduce tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 34 de miliarde de dolari, scrie News.ro

Tesla a mizat mult pe China, cea mai mare piață auto din lume, pentru a crește vânzările automobilelor sale electrice, și intenționează să construiască o fabrică în această țară.

Wizz Air lansează șapte noi rute externe de pe Aeroportul Iași către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris și Salonic CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează șapte noi rute externe de pe Aeroportul Iași către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris și Salonic

În luna mai, Tesla a redus prețurile Model X în China cu până la 14.000 de dolari, după ce Beijingul a anunțat că urmează ca de la 1 iulie să reducă taxele de import cu 15%, de la 25%, pentru majoritatea vehiculelor.

În 2017, China a contribuit cu circa 17% la veniturile totale ale Tesla, iar producătorul american de automobile electrice livrează circa 15.000 de automobile pe an în această țară.

”Creșterea prețurilor va afecta vânzările, dar Tesla, care este nerentabilă, trebuie să crească prețurile pentru că nu își permite să absoarbă în totalitate costurile tarifelor”, a declarat analistul CFRA Efraim Levy.

Ca urmare a constrângerilor lagate de capacitatea de producție, Tesla ar trebui să fie capabilă să transfere vânzările în alte regiuni, a mai spus Levy.

Bloomberg a relatat luni, citând surse, că directorul general al Tesla, Elon Musk, face o vizită la Shanghai și Beijing în această săptămână.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Și alți producători auto ar putea urma exemplul Tesla. Ford Motor a anunțat însă săptămâna trecută că nu va crește deocamdată prețurile automobilelor importate în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china