Moștenire surprinzătoare a familiei lui Sergio Marchionne: acțiuni Ferrari în valoare de 80 de milioane de euro

Moștenire surprinzătoare a familiei lui Sergio Marchionne: acțiuni Ferrari în valoare de 80 de milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2019

Moștenitorii lui Sergio Marchionne vor primi un neașteptat pachet de acțiuni Ferrari de peste 80 de milioane de euro, ca urmare a unor prevederi contractuale legate de performanțele managerului decedat anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferrari a publicat un raport financiar potrivit căruia moștenitorii lui Sergio Marchionne trebuie să primească un pachet de acțiuni ce reprezintă bonificații pentru activitatea din perioada 2016 - 2020, în virtutea contractului pe care acesta îl avea ca CEO, prima fiind strâns legată de valoarea la care urcă pe piață acțiunile companiei. Acțiunile însumează un pachet de 675.000 de unități, potrivit Automotive News, cu o valoare de 81 milioane de euro.  

Sergio Marchionne și soția sa, Orlandina, au avut împreună doi fii, Alessio Giacomo, în vârstă de 30 de ani, și Jonathan Tyler, în vârstă de 25 de ani. După 2004, cei doi s-au separat, însă nu se știe dacă au și divorțat.

Situația de la Ferrari este diferită față de cea de la Fiat Chrysler și de la CNH Industrial, celelalte două companii conduse de Marchionne și controlate de familia Agnelli, de la care moștenitorii nu mai au de încasat nimic, deoarece bonusurile și primele pentru activitatea managerului italian au fost acordate înainte de decesul său.

Juriștii susțin că procedura este neobișnuită, dată fiind forma sa, prin care valoarea și repartizarea acestor prime este publicată abia după decesul managerului, chiar dacă moștenirile de astfel de drepturi sunt uzuale.

Condiții mai simple la obținerea permisului de conducere pentru motociclete ușoare CITEȘTE ȘI Condiții mai simple la obținerea permisului de conducere pentru motociclete ușoare

Planul de bonusuri, aprobat de acționarii Ferrari în aprilie 2017, prevedea un total de 450.000 de acțiuni acordate lui Sergio Marchionne în trei tranșe, 2019, 2020 și 2021, în funcție de performanțele de piață ale companiei, raportat la dividendele acordate acționarilor, iar volumul creștea la 675.000 de acțiuni, dacă valoarea acțiunilor companiei o depășea pe cea a unui grup de șapte companii concurente. Este vorba despre companii de bunuri de lux: Hermes, Burberry, Brunello Cucinelli, Ferragamo, LVMH, Moncler și Richemont.

Sergio Marchionne a decedat anul trecut, pe 26 iulie, în Spitalul Universitar din Zurich.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergio marchionne
mostenire marchionne
actiuni ferrari