Ford - sub anchetă penală pentru cum testează emisiile vehiculelor

Ford - sub anchetă penală pentru cum testează emisiile vehiculelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2019

Departamentul Justiției din SUA a deschis o investigație privind modul în care Ford testează emisiile vehiculelor vândute pe piața americană, a anunțat producătorul auto american, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul a deschis o investigație penală împotriva Ford Motor.

Departamentul Justiției a luat această decizie după ce în februarie Ford a alertat Agenția americană pentru mediu (EPA) privind potențialele probleme legate de emisii, arată Agerpres.

Ford a precizat că problema nu implică folosirea unui soft care să falsifice rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, așa cum s-a întâmplat în scandalul Dieselgate.

FOTO Audi prezintă o viziune: un concept-car cu autonomie level 4, volan retractabil și plante agățătoare la interior CITEȘTE ȘI FOTO Audi prezintă o viziune: un concept-car cu autonomie level 4, volan retractabil și plante agățătoare la interior

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

Ford riscă penalizări semnificative, agențile de reglementare adoptând o politică fermă în privința emisiilor vehiculelor, arată news.ro.

În februari, Ford a dezvăluit agențiilor de mediu o problemă legată de emisii și a angajat firma de avocatură Sidley Austin și experți pentru a investiga sistemul de economisire a carburantului și procedurile de testare, după ce angajații și-au exprimat îngrijorarea legată de modelul analitic, care face parte din economia de carburant și procesul de complianță a standardelor de emisii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini
emisii