Flotele de Dacia Spring ale companiilor de car-sharing din Europa cresc. Închiriere cu minutul, în Milano, Paris, Madrid și Lion, dar și la București

Flotele de Dacia Spring ale companiilor de car-sharing din Europa cresc. Închiriere cu minutul, în Milano, Paris, Madrid și Lion, dar și la București
scris 26 iun 2022

Dacia Spring a devenit favorita clienților de închirieri de automobile, cel puțin în Franța, Spania și, acum, Italia. Cu centre de închiriere în Paris, Lyon, Madrid și Milano, compania Zity a fost primul client al modelului Dacia Spring încă de la lansare și își lărgește flota de automobile cu mașini electrice ale mărcii românești, pentru a le închiria în capitala modei din Italia.

Divizia de mobilitate a Renault Group, Mobilize, împreună cu compania de car-sharing Zity, au semnat un contract pentru achiziția a 450 de automobile Dacia Spring, ce vor fi disponibile pentru clienții din orașul Milano. Cu această flotă de mașini, Zity își deschide activitatea în al patrulea oraș din Europa, după Madrid (2017), Paris (2020) și Lyon (2022).

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

În acest moment, Zity spune că a ajuns la 1425 de vehicule în parcurile sale auto, toate electrice. Numărul de clienți înregistrați ai companiei de car-sharing a depășit 500.000.

Zity face notă discordantă între companiile de car-sharing, deoarece a introdus pentru mașinile sale tarifarea ala minut precum și pachetele de câteva ore, astfel că utilizarea de scurtă durată atrage noi clienți, pe lângă cei obișnuiți să închirieza mașina cel puțin o zi.

Tariful standard de închiriere al unui Spring, în Milano, este de 0,23 cenți pe minut, fiind însă disponibile și tarife fixe: 29 de euro pentru 4 ore de închiriere, 39 de euro pentru 8 ore, 49 de euro pentru o zi întreagă, 79 de euro pentru 2 zile și 99 de euro pentru 3 zile.

Pentru închirierea la oră, perioadele în care mașina este parcată sunt taxate cu 0,12 euro pe minut. Clienții au la dispoziție și pachete preplătite: Pack Zity 30 - 36 de euro credit care costă numai 30 de euro, Pack Zity 60 - 75 euro credit, cu preț de 60 de euro, și Pack Zity 100 - 130 de euro credit cu preț de 100 de euro.

Prețurile din Milano diferă față de cele utilizate în Paris, unde tariful pe minut este mai mic, 0,19 euro, dar prețurile pe pachete dunt mai mari: 39 de euro – 4 ore, 49 euro – 8 ore și așa mai departe.

EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România

Cel mai ieftin tarif de închiriere pentru Dacia Spring este în Madrid, unde prețul pe minut este de numai 0,17 euro.

În București, prima companie care a introdus Dacia Spring în parcul auto a fost Spark, care are un tarif de 7,35 lei pe minut, primele 15 minute, adică aproximativ 1,5 euro pe minut, după care fiecare minut se închiriază cu 0,10 euro. Clienții pot otpa și la tarifarea pe kilometru (0,79 lei/km), cu condiția închirierii pentru cel puțin 24 de ore.

Alte companii de car-sharing nu oferă acest serviciu de tarifare la minut, ci închiriază Dacia Spring în mod clasic, pentru o zi. Tariful este de 45 de euro pentru o zi sau 80 de euro pentru două zile. Pentru perioade mai lungi prețul scade. 

Dacia Spring a fost lansată încă de la debutul vânzărilor sale din Europa într-o versiune destinată exclusiv companiilor de car-sharing, având o serie de echipamente specifice, dar și cu un colorit special.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
rent a car spring
masini inchiriere electrice
zity