VIDEO & FOTO Rușii au prezentat mașinile Moskvici pe care le vor fabrica în locul Duster și Sandero

VIDEO & FOTO Rușii au prezentat mașinile Moskvici pe care le vor fabrica în locul Duster și Sandero
scris 11 iul 2022

Uzina Renault din apropiere de Moscova, pe care Renault o cumpărase și o utilizase astfel încât să poată asambla automobile ale mărcilor Renault și Dacia, s-a întors în proprietatea instituțiilor statului rus și se pregătește să producă din nou. Primarul Moscovei și directorul companiei care va produce mașini în această fabrică au prezentat jurnaliștilor ruși primele imagini cu noile automobile.

Fabrica Renault din Moscova va asambla mașini chinezești, sub marca Moskvici, după cum au anunțat oficialii ruși. Aceștia au organizat o primă întâlnire cu angajații și presa, în interiorul uzinei, și au afișat câteva planșe cu mașinile pe care vor începe să le producă din acest an. Mașinile afișate nu poartă niciun logo, iar oficialitățile nu au oferit nicio informație referitoare la sursa acestor modele, însă din imagini se pot remarca rapid mai multe automobile produse în prezent de compania chineză JAC Motors, care produce o gamă destul de largă de autoturisme, inclusiv cu propulsie electrică, dar și vehicule comerciale.

VIDEO&FOTO Metrorex a lansat în sfârșit, timid, instalarea de panouri de protecție ,,anti-suicid”. Cu o singură poartă, așteptând reacții. Anterior, Avocatul Poporului s-a autosesizat CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex a lansat în sfârșit, timid, instalarea de panouri de protecție ,,anti-suicid”. Cu o singură poartă, așteptând reacții. Anterior, Avocatul Poporului s-a autosesizat

Producția de autovehicule în fosta uzină Renault - pe care francezii o mai pot recupera în următorii cinci ani, potrivit contractului – va fi asigurată de compania KAMAZ, cu care administrația orașului Moscova, cea care a preluat uzina, a semnat un contract de parteneriat. KAMAZ au o legătură mai veche cu chinezii de la JAC Motors, iar actualul parteneriat presupune, cel puțin pentru început, asakmblarea de CKD-uri, adică mașinile vor fi expediate dezembrate din China, iar la Moscova vor fi doar puse la un loc.

Lovitură pentru BMW i4 și Toyota Aygo X, la testele EuroNCAP CITEȘTE ȘI Lovitură pentru BMW i4 și Toyota Aygo X, la testele EuroNCAP

„Împreună cu partenerul nostru tehnologic, am realizat un program pentru repornirea activităților fabrica care acum se numește Moskvici. În prima etapă, vom fi începe asamblarea de kituri CKD de mașini din țări prietenoase, în a doua etapă vom face o localizare mai bună a producției și, în paralel, fără a mai aștepta alt rezultat, de azi începem să lucrăm la propria platformă pentru un automobil electric Moskvici”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

În total, planurile prezentat de KAMAZ includ patru automobile, din care trei sunt SUV-uri, doar cu propulsie bazată pe motoare cu combustie.

VIDEO & FOTO Rușii au prezentat mașinile Moskvici pe care le vor fabrica în locul Duster și Sandero

Marca Moskvici, care nu a mai produs automobile din anii 90, a fost cumpărată de Renault, odată cu completarea achiziției uzinei Avtoframos de lângă Moscova.

Aeroportul Henri Coandă - record de întârzieri și zboruri anulate CITEȘTE ȘI Aeroportul Henri Coandă - record de întârzieri și zboruri anulate

Odată cu cedarea uzinei, Renault a renunțat și la drepturile asupra mărcii, care va apărea pe mașini în designul istoric, din perioada comunistă.

VIDEO & FOTO Rușii au prezentat mașinile Moskvici pe care le vor fabrica în locul Duster și Sandero

viewscnt
Afla mai multe despre
moskvici
dacia duster
renault moscova
renault duster