Nissan investește 22 de milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru creșterea producției modelului Qashqai

Nissan investește 22 de milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru creșterea producției modelului Qashqai
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2016

Nissan va majora producția modelului Qashqai la fabrica din Sunderland, Marea Britanie, într-o perioadă în care SUV-urile și crossover-urile continuă să fie printre cele mai vândute vehicule din Europa, transmite site-ul autocar.co.uk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Nissan va investi 22 milioane de lire sterline pentru modificarea celei de-a doua linii de producție de la uzina din Sunderland, pentru a accepta orice vehicul produs pe platforma Renault-Nissan. Modificarea va permite producerea a încă 40.000 de vehicule Qashqai, cel mai bine vândut model al companiei nipone.

Angajații fabricii din Sunderland lucrează în trei schimburi pentru a produce modelele Qashqai, Leaf, Juke, Note și Infiniti Q30. Zilnic sunt produse în Sunderland aproximativ 1.200 modele Qashqai, care sunt vândute și în Australia.

În 2015, modelele cele mai bine vândute pe piața britanică au fost Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf și Nissan Qashqai.

Undă verde din partea Havanei pentru croaziere între SUA și Cuba. Prima cursă - pe 1 mai CITEȘTE ȘI Undă verde din partea Havanei pentru croaziere între SUA și Cuba. Prima cursă - pe 1 mai

Și grupul auto francez Renault intenționează să producă la fabrica sa din Sandouville (în nordul Franței) noua furgonetă NV300 pentru partenerul de alianță Nissan.

Contractul va majora producția la fabrica din Sandouville cu 100.000 de unități în perioada 2016 - 2026, iar valoarea investiției în următorii trei ani se ridică la 230 de milioane de euro (256 de milioane de dolari), a anunțat Renault.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
marea britanie
qashqai