Daimler va investi încă 250 de milioane euro în uzina sa din Ungaria

Daimler va investi încă 250 de milioane euro în uzina sa din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2016

Grupul german Daimler, producătorul automobilelor Mercedes, va investi alte 250 milioane euro în uzina sa de la Kecskemet (centrul Ungariei) până în 2018, informează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noile investiții, care vor duce la 1,3 miliarde euro sumele totale investite de Daimler în Ungaria, vor viza dezvoltarea tehnologică precum și majorarea capacității de producției, permițând uzinei de la Kecskemet să producă următoarea generație de automobile compacte.

"Această investiție este o dovadă clară a angajamentului față de Kecskemet și pune bazele pentru producția de succes a următoarei generații de automobile compacte", a declarat marți directorul diviziei din Ungaria a Mercedes-Benz, Christian Wolff. Acesta a precizat că uzina de la Kecskemet va lucra în strânsă cooperare cu uzina Mercedes de la Rastatt, Germania, astfel că locurile de muncă din Ungaria sunt garantate pe termen lung.

Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a început producția comercială a modelului B class în luna martie 2012. În 2013, această uzină a început să producă și modelul CLA coupe iar din 2015 și modelul CLA Shooting Brake. Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă și se bazează pe 32 de furnizori locali. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
ungaria