Nou punct de trecere a frontierei în Bulgaria, deschis în județul Constanța

Nou punct de trecere a frontierei în Bulgaria, deschis în județul Constanța
scris 3 oct 2017

Un nou punct de trecere a forntierei în Bulgaria a fost deschis, marți, la Lipnița, județul Constanța, fiind amenajat astfel încât să întrunească condițiile pentru a fi deschis în regim de trafic internațional conform catalogului Schengen. Programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00, iar prin acest punct de frontieră nu va fi permis transportul de materiale periculoase, animale vii și al produselor supuse controlului fitosanitar.

Premierul Mihai Tudose și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au participat, marți, la inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Lipnița deschis în regim de trafic internațional la granița cu Republica Bulgaria, scrie News.ro.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

”Lucrările de amenajare și modernizare desfășurate au avut în vedere ca acesta să întrunească condițiile pentru a fi deschis în regim de trafic internațional conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire din țară, cabine de control,  spații interioare, echipamente tehnice și IT. Personalul care își desfășoară activitatea în  supravegherea și controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliției de Frontieră”, anunță Poliția de Frontieră.

Dacia Sandero a urcat în Top 5 cele mai vândute mașini în Europa, depășind în august VW Polo. Duster este după Opel Mokka și Renault Captur CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a urcat în Top 5 cele mai vândute mașini în Europa, depășind în august VW Polo. Duster este după Opel Mokka și Renault Captur

Noul punct de frontieră se alatură celor nouă puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internațional la granița României cu Bulgaria, operaționalizarea lor urmând să asigure creșterea fluenței traficului de călători între România și Bulgaria.

Punctul de Trecere a Frontierei Lipnita-Kainardja funcționează în subordinea Gărzii de Coastă și este deschis pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii și al produselor supuse controlului fitosanitar.

Lungimea frontierei Romaniei cu Bulgaria este de 631,3 kilometri, iar punctele de trecere deschise traficului international de la granița cu Bulgaria au fost tranzitate, în acest an, de peste 6,2 milioane de călători (aproximativ 5 milioane dintre acestia fiind cetățeni UE și 1,2 milioane cetățeni non-UE). Totodată, în acest an au trecut frontiera româno-bulgară aproximativ 2,4 milioane mijloace de transport.

PTF Lipnița (România)-Kainardja(Republica Bulgaria) - se află situat în comuna Lipnița,  județul Constanta și are corespondent pe teritoriul Republicii Bulgaria localitatea Kainardja.

viewscnt
Afla mai multe despre
frontiera
bulgaria
constanta