Noul CEO al Fiat Chrysler, Mike Manley, va primi un salariu substanțial, dar numai dacă își atinge țintele

Noul CEO al Fiat Chrysler, Mike Manley, va primi un salariu substanțial, dar numai dacă își atinge țintele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 mar 2019

Fiat Chrysler Automobiles a anunțat că va plăti o compensație financiară de 14 milioane de dolari CEO-ului Mike Manley, potrivit declarației fiscale depuse la autoritățile americane, însă doar dacă își va îndeplini ținte de performanță.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Noul CEO al Fiat Chrysler va primi în 2019 plăți și bonusuri în valoare de 14 milioane de dolari, dacă țintele stabilite împreună cu Consiliul de Admnistrație vor fi atinse. Sumele includ și acțiuni, care reprezintă cea mai mare parte din plăți.

Mike Manley a preluat conducerea FCA anul trecut, în luna iulie, la scurt timp după decesul surprinzător al lui Sergio Marchionne. Pentru perioada în care a condus compania anul trecut, Manley a primit 600.000 de euro, iar o diferență de 367.000 de dolari va fi plătită în 2019. Pentru 2018 a mai primit 180.364 acțiuni. Anterior, Manley a condus marca Jeep.

Salariul pentru atingerea țintelor de management va fi de 1,6 milioane de dolari, plus un bonus de 2,4 milioane și acțiuni în valoare de 10 milioane de dolari.

Dacia aduce la Geneva ediția specială Duster Ultimate CITEȘTE ȘI Dacia aduce la Geneva ediția specială Duster Ultimate

Board-ul FCA a aprobat și salariul președintelui John Elkann, reprezentant al acționarului principal. El a primit 1,7 milioane de dolari, fără alte bonusuri.

Potrivit raportului FCA, Sergio Marchionne a primit 54 de milioane de dolari în 2018, înainte de a muri.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
mike manley
ceo fca
sergio marchionne