Noul Opel Corsa va fi construit pe platforma Peugeot 208/Citroen C3

Noul Opel Corsa va fi construit pe platforma Peugeot 208/Citroen C3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2017

Viitoarea generație Opel Corsa va fi construită pe platformă PSA, potrivit informațiilor apărute în presa germană și confirmate de reprezentanții companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel Corsa ar trebui să facă schimb de generații în 2019, în acest moment fiind în plin proces de proiectare. Cu toate acestea, PSA Group, care a anunțat achiziția brandului german Opel, a decis să folosească platforma proprie de segment B pentru viitoarea generație a Corsa, pentru a obține o reducere de costuri și o integrare în companie a modelului. Opel Corsa ar urma să fie primul model al nemților construit pe baza tehnologiei noului proprietar, PSA, după preluare, dar al patrulea realizat de PSA și Opel, ca urmare a colaborării dintre PSA și GM.

În acest moment, PSA utilizează platforma A, (fosta PF1) de clasă B pe Peugeot 208, noul Citroen C3, Citroen C4 Cactus, Citroen Elysee, Peugeot 301 și noul Citroen C3 Aircross. Platforma este utilizată deja și de Opel, pe noul model Crossland X, ca urmare a cooperării dintre cele două companii.

Alitalia a intrat în procedură de faliment, după respingerea planului de reorganizare de către angajați CITEȘTE ȘI Alitalia a intrat în procedură de faliment, după respingerea planului de reorganizare de către angajați

Potrivit informațiilor PSA, viitorul Opel Corsa va fi construit în Spania, în uzina Opel din Zaragoza.

Opel a mai lansat alte două modele, Combo și Grandland X, construite pe platforme PSA.

În luna martie, PSA Group a anunțat cumpărarea companiei Adam Opel AG de la General Motors, tranzacția incluzând mărcile Opel și Vauxhall, toate uzinele companiei din Europa și centrele de cercetare.

Opel Corsa a fost cel mai vândut model al mărcii, în 2016, cu 263.416 unități, situându-se pa locul patru în segmentul său, în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
psa
corsa