O nouă cerere de eliberare a lui Ghosn, respinsă de judecătorii japonezi

O nouă cerere de eliberare a lui Ghosn, respinsă de judecătorii japonezi
scris 15 ian 2019

Judecătorii japonezi au respins cererea de eliberare pe cauțiune a lui Carlos Ghosn, depusă de avocații săi după prelungirea mandatului de arestare.

Carlos Ghosn va rămâne în arest în următoarele 20 de zile, după ce judecătorii au respins cererea de eliberare pe cauțiune, solicitată de avocați. Pe 10 ianuarie, procurorii au formulat oficial acuzațiile în cel de-al doilea dosar al lui Ghosn, fapt ce le-a permis să prelungească mandatul de arestare, emis inițial pe 10 zile, până la o lună. Avocații au încercat eliberarea pe cauțiune, dar cererea a fost respinsă.

Anterior, fostul președinte Nissan, acuzat și de declarații frauduloase ale veniturilor sale, dar și de transferul unor pierderi personale financiare în contabilitatea Nissan, a solicitat o audiere de către judecători unde i-au fost prezentate oficial acuzațiile, iar el a putut să formuleze o primă poziție în apărarea sa.

Soția lui Carlos Ghosn a depus o petiție la Human Right Watch, filiala Japonia, pentru a se plânge de condițiile de detenție ale șefului Renault CITEȘTE ȘI Soția lui Carlos Ghosn a depus o petiție la Human Right Watch, filiala Japonia, pentru a se plânge de condițiile de detenție ale șefului Renault

Carlos Ghosn își susține în continuare nevinovăția, spunând că transferul pierderilor la Nissan a fost unul temporar, a fost făcut cu aprobarea board-ului și nu a costat Nissan nimic. În privința veniturilor, Ghosn a precizat că este vorba despre bani pe care nu i-a încasat niciodată, iar valoarea compensațiilor viitoare depindea de performanțele sale, era una incertă și, astfel, nu putea fi declarată.

Soția lui Carlos Ghosn a făcut o plângere la Human Right Watch legată de condițiile „inumane și crude” de detenție ale lui Ghosn, cerând organizației să facă presiuni pentru schimbarea unui sistem „draconic”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi