Operatorii aerieni analizează utilizarea unei tehnologii de identificare a pasagerilor dispuși să accepte călătoria cu o altă cursă

Operatorii aerieni analizează utilizarea unei tehnologii de identificare a pasagerilor dispuși să accepte călătoria cu o altă cursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2018

Operatori aerieni importanți, precum British Aiways, JetBlue și Qantas, analizează utilizarea unei tehnologii de identificare a pasagerilor dispuși să accepte să călătorească cu o altă cursă decât cea pentru care au cumpărat bilet, în cazul suprarezervării locurilor în aeronavă, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Evacuarea cu forța a unui pasager dintr-un avion suprarezervat al United Airlines, în 2017, a provocat indignare publică, iar operatorii aerieni americani s-au angajat să își schimbe politicile, scrie News.ro.

Multe companii aeriene încă vând mai multe bilete decât locurile din avioane, pentru că un număr mic de pasageri nu se mai prezintă la îmbarcare. Dacă avioanele sunt suprarezervate, companiile caută voluntari dispuși să își schimbe zborul înainte de îmbarcare, de obicei în schimbul unei sume de bani.

O platformă dezvoltată de Volantio, companie de tehnologie destinată călătoriilor din Atlanta, va identifica pasagerii care ar fi cei mai flexibili în privința zborurilor, permițând companiilor să îi contacteze în zilele de dinainte de îmbarcare.

În plin \ CITEȘTE ȘI În plin "război" cu taximetriștii, Uber face o nouă mișcare pentru clienții din România: va arăta în avans prețul exact al curselor

Operatorii le vor putea oferi un zbor alternativ plus stimulente, cum ar fi locuri la o categorie superioară sau vouchere de călătorie.

Directorul general al Volantio, Azim Barodawala, a spus că oricine optează pentru acest sistem va putea fi contactat. Algoritmi informatici vor utiliza date cum ar fi informațiile disponibile pe listele de zbor pentru a ajuta la determinarea tipurilor de pasageri dispuși să își schimbe programul de călătorie.

”Există probleme uriașe legate de respectarea datelor private ale persoanelor care ar putea fi contactate. Partenerii cu care am lucrat până acum au setat accesul la date astfel încât să putem să avem acces la ele”, a spus Barodawala,.

El a dat ca exemplu o persoană care zboară de la Frankfurt la Paris dus întors, spunând că aceasta călătorește probabil pentru afaceri, având nevoie ca programul de zbor să fie respectat.

Această tehnologie mai permite unei companii să mute pasageri dintr-o cursă aglomerată și să elibereze bilete pentru călătorii de ultim moment dispuși să plătească mai mult.

Volantio a anunțat în această săptămână că a atras 2,6 milioane de dolari de la investitori conduși de Ingleside Investors, dar în runda de finanțare au fost implicate și compania mamă a BA, International Airlines Group,  precum și JetBlue și Qantas.

viewscnt
Afla mai multe despre
operatori aerieni
pasageri
cursa