Orașul Barcelona cumpără 42 de trenuri de 260 de milioane de euro de la Alstom pentru rețeaua de metrou

Orașul Barcelona cumpără 42 de trenuri de 260 de milioane de euro de la Alstom pentru rețeaua de metrou
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2019

Alstom a semnat un contract cu operatorul metroului din Barcelona TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) pentru a livra 42 de trenuri Metropolis care să le înlocuiască pe cele aflate în funcțiune în prezent pe liniile 1 și 3 ale rețelei, contractul fiind evaluat la peste 260 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul include proiectarea, fabricarea și punerea în funcțiune a trenurilor. Trenurile formate din cinci vagoane vor fi fabricate la uzina Alstom din Barcelona și vor fi livrate TMB în termen de doi ani și jumătate, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Codul Rutier - schimbat pentru trotinete electrice și biciclete: În lipsa pistelor speciale, vor circula doar pe marginea carosabilului. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Codul Rutier - schimbat pentru trotinete electrice și biciclete: În lipsa pistelor speciale, vor circula doar pe marginea carosabilului. Cască de protecție obligatorie - sub 16 ani

"Transportând peste 400 de milioane de pasageri pe an, rețeaua din Barcelona este una dintre cele mai eficiente și moderne din Europa. Prin trenurile noastre intenționăm să susținem TMB în dezvoltarea unei mobilități eficiente și sustenabile care să satisfacă cerințele prezente și viitoare ale tuturor pasagerilor", a afirmat Gian Luca Erbacci, vicepreședinte senior al Alstom pentru Europa.

Noile trenuri Metropolis vor avea o structură ușoară, consum scăzut de energie, capacitate mare de recuperare și reciclare, fiabilitate tehnică și întreținere ușoară. Trenurile vor fi echipate cu senzori la distanță pentru întreținere optimă.

"Odată cu retragerea vechii flote, accelerăm procesul de renovare care va îmbunătății fiabilitatea serviciilor noastre, sustenabilitatea și confortul pasagerilor pe două dintre cele mai frecventate linii de metrou ale noastre în contextul unei cereri maxime pentru transportul în comun din Barcelona, după intrarea în vigoare a zonei cu emisii reduse. Aceasta este cea mai importantă achiziție de material rulant din istoria TMB", a afirmat Rosa Alarcón, președinte TMB, la semnarea contractului.

Compania Alstom a vândut până în prezent 17.000 de vagoane de metrou care funcționează în 55 de orașe din toată lumea și transportă peste 30 de milioane de pasageri zilnic.

Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde de euro si comenzi de 12,1 miliarde de euro pe parcursul anului fiscal 2018/19. Cu sediul central în Franța, Alstom este prezentă în peste 60 de țări și are 36.300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
alstom
barcelona