Panasonic Avionics, investigată în SUA în baza unei legi anticorupție. Suspiciuni de mită către oficiali guvernamentali străini pentru contracte

Panasonic Avionics, investigată în SUA în baza unei legi anticorupție. Suspiciuni de mită către oficiali guvernamentali străini pentru contracte
scris 2 feb 2017

Panasonic Avionics, divizia de echipamente media pentru interiorul avioanelor a japonezilor de la Panasonic, este investigată în SUA în baza unei legi anticorupție, a anunțat compania mamă, fără a specifica motivul anchetei.

Într-un comunicat remis Bursei de la New York, compania a arătat că Panasonic Avionics, unul dintre principalii furnizori mondiali de echipamente media și sisteme de comunicare pentru industria avioanelor, este investigată de Departamentul de Justiție și de autoritatea de reglementare în domeniul financiar (SEC), în baza Legii privind practicile de combatere a corupției în străinătate, scrie Reuters. Legea interzice companiilor să efectueze plăți către oficiali guvernamentali străini în schimbul obținerii de contracte.

"Panasonic cooperează cu autoritățile și recent s-a angajat în discuții cu Departamentul de Justiție și SEC în vederea soluționării cazului", potrivit japonezilor.

Mașinile autonome ale Google, testate pe o distanță de peste 3,7 milioane de kilometri CITEȘTE ȘI Mașinile autonome ale Google, testate pe o distanță de peste 3,7 milioane de kilometri

În martie 2013, Wall Street Journal a scris că autoritățile americane investighează dacă Panasonic Avionics, companie cu sediul în California, a dat mită angajaților unor companii aeriene sau unor oficiali guvernamentali din străinătate pentru a-și asigura comenzi.

Panasonic nu a specificat motivul pentru care este anchetată divizia din SUA.

Separat, grupul nipon a anunțat că directorul general al Panasonic Avionics, Paul Margis, a fost înlocuit din funcție de vicedirectorul companiei, Hideo Nakano, cu începere imediată. Margis a condus Panasonic Avionics din 2005.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic avionics
sua
ancheta
lege anticoruptie