Parisul limitează viteza automobilelor de luna viitoare

 Parisul limitează viteza automobilelor de luna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2021

De la sfârșitul lunii august, Parisul va limita viteza de circulație în oraș la 30 km/h, iar primăria încurajează mersul cu bicicleta. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parizienii vor fi nevoiți să calce frâna mai puternic de acum încolo. Primarul Anne Hidalgo a decis să promoveze mobilitatea durabilă, astfel că, din 30 august, Parisul va deveni „orașul cu 30 km pe oră”. Asta pentru că limita de viteză pentru mașini și motociclete va scădea de la 50 la 30 km/h în aproape întreaga capitală, cu excepția șoselelor de centură și a câtorva bulevarde, arată Digi 24.

WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună CITEȘTE ȘI WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună

Primarul Anne Hidalgo și consilierul pentru transporturi, David Belliard, au explicat că această măsură are ca scop reducerea zgomotului, adaptarea orașului la schimbările climatice și aducerea în prim-plan a subiectului ecologic prin descurajarea utilizării automobilului în favoarea „noi mobilități”, în special bicicleta.

„Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, bicicliști, copii și vârstnici", a adăugat Belliard, care a reamintit că „orașul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo, care, în iunie 2020, a fost reconfirmată la cârma capitalei.

Pe Champs Elysées, pe bulevardul Grande-Armée și Foch și pe o altă stradă cu patru benzi, limita va rămâne la 50 km/h.

Primarul Hidalgo trebuie, de asemenea, să răspundă numeroaselor critici ale celor care o acuză că a provocat haos în traficul din Paris.

Israel reimpune condiții dure pentru turiști, chiar și pentru cei vaccinați CITEȘTE ȘI Israel reimpune condiții dure pentru turiști, chiar și pentru cei vaccinați

Bicicliștii, care parcurg distanțele cu mare viteză, fără să renunțe la trotuare, se dovedesc a fi la fel de imprudenți ca și șoferii, apoi există problema scuterelor electrice.

Hidalgo le-a impus celor trei operatori autorizați din Paris - Lime, Tier și Dott - să ia măsuri și să reducă viteza maximă a scuterelor electrice de la 20 la 10 km/h în zonele pietonale din centru, sub pedeapsa retragerii licenței începând din septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
masini