Percheziții la birourile Fiat și Iveco din mai multe state europene

Percheziții la birourile Fiat și Iveco din mai multe state europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2020

Parchetul din Frankfurt a anunțat că mai multe percheziții coordonate au fost efectuate de autoritățile germane, italiene și elvețiene la constructorii auto Fiat și Iveco cu privire la suspiciunile privind manipularea emisiilor poluante ale motoarelor diesel care echipează vehiculele Fiat, Alfa Romeo, Jeep și Iveco, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La rândul său, constructorul auto italo-american Fiat Chrysler (FCA) a confirmat că unele dintre birourile sale din Europa au fost percheziționate în cadrul unei anchete demarate de magistrații germani, arată Agerpres.

"Anchetatorii din Germania, Italia și Elveția au percheziționat zece facilități industriale pentru a obține probe privind existența unui dispozitiv de manipulare a motoarelor diesel de către cele două companii", au indicat autoritățile germane. Ancheta, coordonată de unitatea de cooperare judiciară a Uniunii Europene, Eurojust, se concentrează pe nouă persoane care sunt rezidente în Italia și pe activitățile lor între 2014 și 2019, a precizat Parchetul din Frankfurt.

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

Sunt vizate dispozitive potențial frauduloase care au fost identificate în două motoare diesel, 1,3 litri Multijet și 1,6 litri Multijet, care echipează vehiculele mărcilor Alfa Romeo, Fiat și Jeep, aparținând grupului Fiat Chrysler, și Iveco, aflat în proprietatea grupului italian CNH Industrial. Aceste dispozitive ar permite modificarea nivelului emisiilor poluante în momentul testelor de omologare din laborator, în ideea de a le reduce semnificativ comparativ cu nivelul real al emisiilor măsurat în momentul în care autovehiculul rulează pe șosea.

Perchezițiile de miercuri se înscriu într-o vastă anchetă de manipulare a motoarelor diesel, dezvăluită în urmă cu cinci ani, care a afectat întreaga industrie auto germană precum și marii jucători internaționali din acest sector. Scandalul Dieselgate a costat Volkswagen peste 30 de miliarde de euro, cea mai mare parte în SUA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
iveco
perchezitii