Persoane din conducerea Porsche AG, cercetate alături de foști angajați, în dosarul manipulării testelor de emisii

Persoane din conducerea Porsche AG, cercetate alături de foști angajați, în dosarul manipulării testelor de emisii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 apr 2018

Procurorii germani investighează mai mulți angajați, actuali sau foști, ai producătorului Porsche, parte a VW Group, în dosarul manipulărilor testelor de emisii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un membru al echipei de management, un înalt membru al companiei și un fost angajat sunt suspecți în dosarul procurorilor germani din Stuttgart, potrivit anunțului instituției federale, în dosarul în care aceștia sunt investigați fiind făcute percheziții la 10 locații ale companiei, din Bavaria și Baden Wurttenmberg.

Cercetările fac parte dintr-un dosar în care sunt cercetate persoane care au fraudat și au făcut publicitate frauduloasă în legătură cu manipularea testelor de emisii la motoarele diesel, după cum susțin porcurorii.

Volkswagen Group a depășit 1 milion de vehicule în martie și a înregistrat un nou record CITEȘTE ȘI Volkswagen Group a depășit 1 milion de vehicule în martie și a înregistrat un nou record

Reprezentanții Porsche au confirmat perchezițiile, dar nu au făcut alte comentarii.

Procurorii au deschise mai multe dosare ca urmare a scandalului privind dispozitivele de modificare a testelor de emisii, scandal declanșat de Volkswagen în SUA și care s-a extins și în Europa.

Motorul aflat în mijlocul scandalului în aceste dosare este V6 3.0 TDI, un motor care a echipat nu doar modele VW, precum Touareg, ci și modele Audi și Porsche. Zecile de mii de motoare în cauză au fost incluse într-o amplă campanie de rechemare, pentru rescrierea softului care controlează motorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
scandalul diesel
3.0 tdi