Personalul navigant al Ryanair din Spania plănuiește greve săptămânale până în ianuarie, pentru salarii mai mari

Personalul navigant al Ryanair din Spania plănuiește greve săptămânale până în ianuarie, pentru salarii mai mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2022

Membrii sindicatului spaniol al personalului navigant al Ryanair plănuiesc să facă greve timp de patru zile săptămânal, până în ianuarie, pentru a solicita salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, a declarat un lider al sindicatului USO într-un comunicat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunea grevistă, care este susținută și de grupările sindicale USO și Sitclpa, va avea loc de luni până joi, în fiecare săptămână, de la 8 august până la 7 ianuarie, se arată în comunicat.

CONFIRMARE Aeroportul Băneasa - redeschis după o pauză de 9 ani. Trei companii vor deja să își mute cursele CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Aeroportul Băneasa - redeschis după o pauză de 9 ani. Trei companii vor deja să își mute cursele

Lucrătorii Ryanair au provocat perturbări pe multe aeroporturi spaniole în cursul lunii iulie, când au organizat greve de câteva zile, în principal în weekend, scrie News.ro.

Numărul de zboruri anulate a fost limitat în comparație cu alte țări în care și personalul Ryanair a intrat în grevă, deoarece reglementările spaniole obligă companiile aeriene și personalul să mențină un serviciu minim.

”Întrucât compania nu a putut să-i asculte pe muncitori, am fost forțați să convocăm noi zile de grevă”, a declarat Lidia Aransanz, lider al secției Ryanair a USO.

Sindicatele cer 22 de zile de concediu și două luni suplimentare de plată pe an pentru a respecta legislația spaniolă, a adăugat ea.

Purtătorii de cuvânt ai Ryanair din Spania nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Sindicatul a declarat că 11 angajați naviganți din Spania au fost concediați în timpul recentelor greve.

Ryanair a transportat 22,3% dintre pasagerii care au călătorit prin aeroporturile spaniole în prima jumătate a anului, potrivit datelor operatorului aeroportuar Aena.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
greva
spania