FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring

FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iul 2022

Mini se pregătește să-și înnoiască gama odată cu trecerea la propulsia electrică. Noul concept Aceman, prezentat de marca britanică deținută de BMW, vine cu detalii noi, cu o propulsie elelctrică și cu un limbaj de design schimbat simțitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Mini va avea o nouă generație de automobile care vor marca intrarea în era electrică, principalele caracteristici fiind designul radical schimbat, digitalizarea completă și trecerea la filosofia „Charismatic Simplicity”, care înseamnă materiale noi, mai simple, fără piele și crom și cu o „utilizare mai responsabilă a materialelor”.

FOTO Aeroportul Otopeni este plin cu bagaje. Mormane de valize nerevendicate sau pierdute sunt la sosiri CITEȘTE ȘI FOTO Aeroportul Otopeni este plin cu bagaje. Mormane de valize nerevendicate sau pierdute sunt la sosiri

Mini Acceman, care deocamdată este doar un concept-car, are o caroserie crossover și ar putea lărgi gama de astfel de modele, după cunoscutul Countryman.

FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring

„MINI Concept Aceman oferă o imagine inițială a unui automobil complet nou, creând o punte între MINI Cooper și MINI Countryman în viitorul familiei de modele”, spune Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI. „Acest concept de mașină reflectă modul în care MINI se reinventează pentru viitorul său complet electric și ce reprezintă brandul: un sentiment go-kart electrizant, o experiență digitală captivantă și un accent puternic pe o amprentă minimă asupra mediului.”

Așa cum spun reprezentanții MINI, conceptul reprezintă începutul unei noi ere în designul acestor mașini care până acum s-au remarcat în special prin conservatorismul designului. Un detaliu ușor de remarcat sunt farurile care nu mai sunt rotunde, ci capătă o formă ovaloidă neregulată, dând mai multă personalitate mașinii.

„Conceptul de automobil electric face posibilă orientarea designului mai mult către valorile de bază tradiționale ale MINI, în conformitate cu principiul tradițional de utilizare creativă a spațiului”, spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design. „Acest lucru creează modele care ocupă puțin spațiu pe drum, oferind în același timp și mai mult confort, mai multă versatilitate și mai multă emoție în interior ca niciodată.”

O soluție la fel de neobișnuită pentru Mini sunt cele patru uși, care conferă un acces bun pentru toți cei patru sau cinci pasageri.

FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Nissan lansează un nou SUV cu tracțiunea e-Power 4x4, ce ar putea ajunge pe Duster și Bigster

Dimensiunile conceptului arată clar unde se poziționează mașina: o lungime de 4,05 metri, o lățime de 1,99 metri și o înălțime de 1,59 metri sunt specifice clasei subcompacte, mașina fiind comparabilă ca proporții cu Dacia Spring. Nu poate fi însă comparată cu modelul românesc la capitolul aspect și tehnologii, pentru că Mini face eforturi astfel încât mașina să ofere un puternic caracter premium.

De exemplu, afișajul OLED circular, care păstrează tradiția unui astfel de ecran, dar o duce în era tehnologiei digitale și include cea mai recentă generație a sistemului de operare MINI, care pentru prima dată este construit pe baza Android Open Source Project (AOSP). Sistemul are o zonă de afișare care depășește display-ul, asta însemnând că imaginile pot fi proiectate pe întregul bord, ba chiar pe panourile ușilor. Afișajul este unul multidimensional, deoarece este însoțit și de sunete adecvate.

FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring

Și dacă aminteam de materiale noi, să spunem doar că volanul de pe conceptul Aceman este îmbrăcat într-un soi de catifea plăcută la atingere, o inovație pentru acest detaliu al unui automobil.

Conceptul MINI va fi expus în premieră în fața publicului la târgul de computere și jocuri video din Koln, Gamescom 2022, începând cu 23 august, evenimentul urmând să fie transmis live și online. 

FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring
viewscnt
Afla mai multe despre
mini concept
aceman
crossover mini