Peste 3.000 de automobile Mazda 3 sunt rechemate de pe piață în Australia din cauza riscului de cădere a roților

Peste 3.000 de automobile Mazda 3 sunt rechemate de pe piață în Australia din cauza riscului de cădere a roților
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2019

Mazda recheamă urgent de pe piață peste 3.000 de automobile Mazda 3, din cauza riscului de cădere a roților provocat de defecte de fabricație, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul auto este îngrijorat de siguranța noului model Mazda 3 hatchback, ale cărui bucșe se pot slăbi în timp și, în cel mai rău caz, pot duce la detașarea roților, scrie News.ro

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut masiv CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut masiv

Rechemarea include 3.323 de vehicule comercializate în perioada 8 aprilie 2018 – 21 iunie 2019.

Autoritatea de reglementare pentru siguranța consumatorilor Product Safety Australia a emis notificarea de rechemare, motivând cu probleme legate de siguranța piulițelor de fixare.

”În timpul fabricației, este posibil ca piulițele să nu fi fost fixate complet. Ar putea exista un mic spațiu între piulițe și ansamblul butucului. Stabilitatea vehiculului ar putea fi afectată, mărind riscul de pierdere a controlului asupra vehiculului și de accidentare a ocupanților vehiculului sau a altor participanți la trafic”, potrivit instituției.

Proprietarii modelelor afectate vor fi contactați direct de Mazda Australia, iar vehiculele vor fi reparate gratuit.

O rechemare similară a avut loc pentru acelați model și în Statele Unite, în luna iunie, care a afectat peste 25.000 de vehicule.

Mazda USA a emis un comunicat avertizând că, ”în cel mai rău caz, continuarea utilizatorii vehiculului poate duce la detașarea unei roți. Separarea unei roți de vehicul crește riscul unei coliziuni”.

Mazda USA a precizat că nu au fost raportate cazuri de separare a unei roți de un vehicul, din acest motiv.

Product Safety Australia a mai anunțat rechemarea unor modele de vehicule Jeep și Dodge fabricate între anii 2007-2010, din cauza unor erori legate de frâne și a unor date incorecte inscripționate pe anvelope. Un total de 2.559 de vehicule sutn afectate de această rechemare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda 3
roti