Peste 3,3 milioane de vehicule au utilizat în perioada ianuarie – iulie podurile Fetești și Cernavodă

Peste 3,3 milioane de vehicule au utilizat în perioada ianuarie – iulie podurile Fetești și Cernavodă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2017

Peste 3,3 milioane de vehicule au utilizat podurile dunărene Fetești și Cernavodă, în perioada ianuarie – iulie, dintre care peste 72% au utilizat benzile marcate "etarif", unde tariful pentru tranzitarea stației de taxare de la Fetești poate fi achitat anticipat sau, prin excepție, până la sfârsitul zilei următoare trecerii (23:59), a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit CNAIR, tot în acestă perioadă, s-au întocmit pentru vehiculele care au utilizat benzile "etarif" și pentru care nu s-a regăsit un peaj (n.r- taxa de pod) valabil 66.777 de procese verbale de constatare a contravenției, scrie News.ro.

Dintre acestea, 35.273, adică 52,8%, au fost în perioada 23 iunie - 31 iulie. Restul de 31.504 procese verbale au fost întocmite pentru treceri efectuate în perioada 1 ianuarie - 23 iunie, adică 1,32% din totalul vehiculelor care au utilizat benzile "etarif" (3.300.000).

Creștere pentru Dacia în iulie, pe cele mai mari piețe din UE. Care sunt cotele de piață în Franța, Italia, Germania și Spania. Posibil volum record pe 2017 CITEȘTE ȘI Creștere pentru Dacia în iulie, pe cele mai mari piețe din UE. Care sunt cotele de piață în Franța, Italia, Germania și Spania. Posibil volum record pe 2017

Din totalul de procese verbale de contravenție menționat au fost contestate în instanță 1.560, reprezentând 2,34%.

Printre motivele pentru care au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției se numără: utilizatorii nu au achitat deloc tariful de trecere, utilizatorii au înscris numere de înmatriculare eronate în sms-urile transmise pentru achitarea tarifului sau utilizatorii au trecut de mai multe ori decât numărul de peaje achitate.

“Spre exemplu: un utilizator a tranzitat stația de taxare de la Fetești pe benzile marcate "etarif" mergând într-un sejur pe litoralul românesc, a achitat tariful dar, la întoarcere, a uitat să mai achite. Pentru trecerea neachitată s-a întocmit un proces verbal de constatare a contravenției”, a mai precizat CNAIR.

CNAIR a lansat la începutul lunii mai și portalul www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se poate achita rovinieta și peajul cu ajutorul cardului bancar. Prin intermediul acestui portal utilizatorii mai pot verifica valabilitatea rovinietei, achitarea peajului și a numărului de treceri efectuate prin secțiunea stației de taxare de la Fetești pe benzile marcate e-tarif.

Pentru a evita blocajele din zona stației de taxare Fetești, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a implementat, începând cu data de 30 aprilie 2015, posibilitatea ca plata tarifului de trecere pentru podurile Fetești și Cernavodă să se realizeze prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune și monitorizare a rovinietei).

Potrivit Ordonantei Guvernului 15/2002, pentru tranzitarea stației de taxare de la Fetești pe benzile marcate "etarif", tariful poate fi achitat anticipat sau, prin excepție, până la sfârsitul zilei următoare trecerii (23:59).

viewscnt
Afla mai multe despre
pod fetesti
cernavoda
taxa pod