Peste 300 de zboruri anulate în nordul Europei din cauza furtunilor

Peste 300 de zboruri anulate în nordul Europei din cauza furtunilor
scris 9 feb 2020

Aproximativ 100 de zboruri din și spre aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania, au fost anulate până la această oră din cauza furtunii Sabine, a declarat duminică un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt a precizat că este vorba de 8% din cele aproximativ 1.200 de plecări și sosiri care sunt programate pentru ziua de duminică pe aeroportul din Frankfurt, dar a avertizat că numărul zborurilor anulate va crește în cursul după-amiezii din cauza creșterii intensității vântului, potrivit Agerpres.

Alte aproximativ 120 de zboruri cu plecare sau cu destinația aeroportul internațional Schiphol din Amsterdam, unul din cele mai mari din Europa, au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara care a provocat precipitații și rafale de vânt cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Autoritățile au avertizat populația să rămână în casă în contextul în care transportul public și traficul rutier va fi afectat de inundații și căderi de copaci.

CFR SA demarează licitație pentru modernizarea Lotului 1 al liniei de cale ferată București Nord-Jilava-Giurgiu-Nord Frontieră CITEȘTE ȘI CFR SA demarează licitație pentru modernizarea Lotului 1 al liniei de cale ferată București Nord-Jilava-Giurgiu-Nord Frontieră

De asemenea, aproximativ șaizeci de zboruri către și dinspre Bruxelles au fost anulate duminică în așteptarea furtunii Ciara prognozată să ajungă în cursul zilei în nordul Europei. Aceste anulări, decise de companiile aeriene, vizează zborurile Lufthansa către și dinspre Munchen și Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum și 38 de zboruri ale Brussels Airlines către și dinspre Regatul Unit. Alte anulări ar mai putea fi decise în timpul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca și întârzieri, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din capitala Belgiei.

În Marea Britanie, zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate iar compania aeriană britanică British Airways a informat că face tot ceea ce este posibil pentru a încerca să minimizeze impactul furtunii Ciara. Compania Virgin Atlantic a anulat și ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie. Serviciul meteorologic britanic a emis un cod portocaliu de vânt pentru Anglia și Țara Galilor până la ora locală 21.00 iar autoritățile se așteaptă ca transportul aerian, feroviar și maritim să fie perturbat de furtuna Ciara, cu ploi puternice și rafale de vânt cu o viteză de peste 130 kilometri pe oră.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zboruri
aeroport
zboruri anulate