Peugeot susține că nu a mințit niciodată în privința emisiilor modelelor diesel

Peugeot susține că nu a mințit niciodată în privința emisiilor modelelor diesel
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 oct 2015

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto european, a anunțat astăzi că nu a înșelat niciodată clienții cu privire la caracteristicile autovehiculelor sale diesel, în contextul în care grupul auto rival Volkswagen este implicat într-un scandal uriaș după ce a recunoscut că a echipat mai multe modele cu un soft care ascunde nivelul real al noxelor în timpul testelor de mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Știm că avem o poziție favorabilă și vream să folosim aceast lucru prin informarea publicului”, a spus Jean-Baptiste de Chatillon, CFO al Peugeot, citat de Bloomberg.

Totodată, Peugeot a anunțat că va adopta măsuri pentru ca autovehiculele pe care le produce să fie mai puțin poluante. Producătorul auto francez a adăugat că nu a echipat niciodată mașinile sale cu dispozitive care trișează testele de mediu, cum sunt cele pe care Vokswagen a admis că le-a folosit.

Modelele diesel reprezintă aproximativ 60% din vânzările grupului auto francez în Europa și 42% din livrările sale pe plan global, potrivit datelor din primul semestru.

În septembrie, Agenția de Mediu din SUA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot
citroen
psa peugeot citroen
emisii
volkswagen
vw