Fostul președinte al Chevrolet Europa, numit șef de strategii la Volkswagen

Fostul președinte al Chevrolet Europa, numit șef de strategii la Volkswagen

Thomas Sedran © GM Company

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 oct 2015

Thomas Sedran, fostul președinte al mărcilor Chevrolet și Cadillac în Europa și fost director general interimar al Opel, va fi noul șef de strategii al grupului german Volkswagen, potrivit unui comunicat al Volkswagen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sedran, în vârstă de 51 ani, își va prelua noile atribuții în data de 1 noiembrie. Superiorul direct al lui Sedran va fi Matthias Mueller, directorul general al Volkswagen.

Aceasta este a doua numire la nivel înalt anunțată de grupul german în ultimele două săptămâni.

Pe 16 octombrie, Volkswagen a numit-o pe Christine Hohmann-Dennhardt în funcția de director de integritate și probleme legale, o poziție creată ca urmare a scandalului emisiilor poluante. Anterior, Hohmann-Dennhardt a ocupat o poziție similară la grupul auto Daimler.

Thomas Sedran a fost șef de strategii la Opel între aprilie 2012 – iunie 2013. În perioada iunie 2012 – februarie 2013 a exercitat și funcția de director general interimar al subsidiarei General Motors din Germania.

Între iulie 2013 și iunie 2015, Sedran a condus mărcile Chevrolet și Cadillac în Europa.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile rezultate în urma scandalului emisiilor poluante ar putea depăși 30 miliarde de euro, potrivit ultimelor estimări ale grupului german, peste nivelul preconizat în septembrie, când VW a anuțat că va constitui provizioane de 6,5 miliarde de euro ca să acopere cheltuielile.

viewscnt
Afla mai multe despre
volskwagen
vw
scandal
emisii
thomas sedran
chevrolet
opel