The Times: VW a finanțat un grup de cercetători care susține că modelele diesel nu par să afecteze sănătatea publică

The Times: VW a finanțat un grup de cercetători care susține că modelele diesel nu par să afecteze sănătatea publică
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 oct 2015

Volkswagen a finanțat un grup de cercetători care susține că nu există indicii că autovehiculele diesel sunt periculoase pentru sănătatea publică, potrivit unei investigații a publicației The Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul de cercetători, care se ocupă cu studierea efectelor emisiilor poluante, a publicat o serie de articole în care se precizează că datele nu oferă, deocamdată, o imagine clară privind efectul emisiilor poluante al modelelor diesel. Mai mult, studiile respective sugerează cu aceste emisii nu par a fi perculoase decât pentru persoanele care suferă deja de afecțiuni respiratorii.

"Poate fi periculos ca industria auto să încerce să influențeze dezbaterile privind efectele asupra sănătății în cazul medelelor diesel. Având în vedere impactul pe care emisiile poluante îl pot avea asupra sănătății publice, dar și diferența între testele de laborator și emisiile reale, este extrem de important ca cercetătorii din acest domeniu să fie independenți", spune James Tate, expert în domeniul poluării.

Reprezentanții VW au refuzat să facă comentarii sau să precizeze suma oferită grupului de cercetători, dar au afirmat că există o relație de cooperare între Volkswagen și aceștia.

Gupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și la lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
emisii
studiu
cercetători