PMB anunță că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru pasajul suprateran Andronache - Închidere Inel Median, proiect de 42 de milioane de euro

PMB anunță că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru pasajul suprateran Andronache - Închidere Inel Median, proiect de 42 de milioane de euro
scris 12 mar 2019

Primăria Capitalei anunță că, în ședința de luni, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea pasajului suprateran Andronache - Închidere Inel Median. Costurile proiectului se ridică la 42 de milioane de euro, iar durata de realizare este de doi ani. De asemenea, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru opt pasarele pietonale.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de luni, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții "Nod Andronache-Închidere Inel Median", scrie News.ro.

Un ex-consilier al gigantului Yahoo, numit la eMAG CITEȘTE ȘI Un ex-consilier al gigantului Yahoo, numit la eMAG

"Pasajul suprateran din zona Andronache face parte din inelul median de circulație în zona de Nord. Proiectul presupune amenajarea carosabilului cu patru benzi de circulație, trotuare, iluminat public, precum și devierea/relocarea rețelelor de utilități. Odată realizat, pasajul va contribui la fluidizarea circulației în zonă, cu efecte directe asupra scăderii nivelului de noxe", a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

Costul total al investiției este de 42 de milioane de euro, din care 26 de milioane de euro lucrări de construcții și montaj. Termenul de finalizare este de doi ani.

De asemenea, consilierii generali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru opt pasarele pietonale.

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi "pentru" și 13 voturi "împotrivă". Au votat "pentru" 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 2 consilieri PNL și un consilier PMP. Împotriva proiectului au votat 13 consilieri USR.

Potrivit Gabrielei Firea, suma totală estimată se ridică la 17,21 milioane de euro. Proiectul va duce la fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele și creșterea siguranței pietonilor. Sumele estimate, pentru fiecare investiție, sunt Șos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane euro), Șos. Alexandriei nr. 2-ieșire București-Bragadiru (2,06 milioane euro), Calea Griviței-RATB Carpați (2,9 milioane euro), Bd. Doamna Ghica-RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane euro), Șos. Pipera-sediu Prefectură Pașapoarte (2 milioane euro), Șos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane euro), Str. Liviu Rebreanu-la Park Lake Mall (2 milioane euro, Bd. Iuliu Maniu-la Cora (2,05 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
pmb
pasajul suprateran andronache