Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, semnează o nouă tranzacție

Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, semnează o nouă tranzacție
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Holdingul românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, având în spate fondul de investiții Abris, a încheiat un acord pentru achiziționarea unei participații majoritare în cadrul companiei Expert Cleaning, furnizor de soluții de curățenie, cu sediul în Brașov, pentru industriile grele și magazinele de bricolaj din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

Andreea Mija, fondatoarea și CEO-ul Expert Cleaning, va rămâne cu o participație minoritară în afacere.

ULTIMA ORĂ Fostul premier italian Silvio Berlusconi a încetat din viață. Născut pentru celebritate și scandal: De la cântăreț, la om de afaceri miliardar și politician care a condus patru guverne CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fostul premier italian Silvio Berlusconi a încetat din viață. Născut pentru celebritate și scandal: De la cântăreț, la om de afaceri miliardar și politician care a condus patru guverne

Profit.ro a anunțat recent că Romcarbon Buzău (ROCE), lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, și-a vândut participația deținută în Green Group.

În luna aprilie, Green Group a cumpărat integral UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deșeurilor industriale din Lituania.

Tranzacția UAB Zalvaris consolidează poziția GreenGroup în managementul deșeurilor industriale, după ce în 2020 compania a decis să facă pasul către acest sector prin achiziționarea Eltex în România.

În portofoliul GreenGroup se mai află SIGAD, un dezvoltator român de software pentru raportarea de mediu, și UAB Ecso, o companie lituaniană de reciclare de polietilenă, marcând intrarea sa pe piața poliolefinelor.

Fondul de investiții Abris a cumpărat Green Group de la Global Finance în 2016, companie care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa.

IKEA a deschis magazinul din Timișoara CITEȘTE ȘI IKEA a deschis magazinul din Timișoara

Abris Capital Partners este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est și controlează deja în România mai multe companii, precum Dentotal, preluat de la o familie de medici stomatologi cu investiții și în turism, Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, și Pehart Tec Grup, producător de hârtie.

viewscnt
Afla mai multe despre
green group
reciclare