Polonia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești

Polonia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești
scris 18 sep 2023

După Letonia, Estonia și Lituania, Polonia implementează și ea un regulament indicat de Comisia de la Bruxelles, care permite interzicerea intrării vehiculelor înmatriculate în Rusia, transmite Euronews, citată de Rador.

Guvernul de la Varșovia a decis să interzică intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul său. Aceasta este doar ultima dintr-o serie de sancțiuni și măsuri restrictive adoptate împotriva Rusiei de la începutul războiului din Ucraina. Măsura urmează indicațiile recente ale Comisiei de la Bruxelles, potrivit căreia intrarea – fie ea și temporară – a vehiculelor înmatriculate în Rusia pe teritoriile țărilor membre UE este incompatibilă cu regimul de sancțiuni impus Moscovei.

O companie din Franța înlocuiește peste 200 de angajați cu inteligența artificială CITEȘTE ȘI O companie din Franța înlocuiește peste 200 de angajați cu inteligența artificială

Organul executiv de la Bruxelles a mai precizat că acest regulament se aplică în același mod atât vehiculelor private, cât și vehiculelor de companie. Și că nicio documentație vamală nu este suficientă pentru a renunța la măsură.

Polonia se învecinează cu teritoriul rusesc Kaliningrad, o exclavă separată de Rusia continentală. Decizia sosește la câteva zile după un anunț similar făcut de republicile baltice Lituania, Letonia și Estonia.

Dmitri Medvedev, șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, în fruntea căruia se află președintele Vladimir Putin, a denunțat măsura Comisiei Europene ca fiind rasistă. Și a adăugat că Moscova ar putea reacționa prin suspendarea relațiilor diplomatice cu Europa, rechemându-și personalul diplomatic de la Bruxelles.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
masini
rusia