Porsche fabrică o versiune a noului automobil sport electric Taycan fără piele, pentru a atrage ecologiștii

Porsche fabrică o versiune a noului automobil sport electric Taycan fără piele, pentru a atrage ecologiștii
scris 5 sep 2019

Porsche fabrică o versiune a noului automobil sport electric Taycan la care nu folosește piele în interior, în încercarea a-și îmbunătăți imaginea, în timp ce activiștii ecologiști cer boicotarea industriei, transmite Reuters.

Luna trecută, un grup de activiști în favoarea climei au distrus 40 de vehicule de lux și au cerut un boicot al Salonului auto de la Frankfurt care va avea loc n această lună, pentru că celebrează ”sistem de transport depășit și care distruge mediul”, scrie News.ro.

Porsche, parte a grupului Volkswagen, a anunțat miercuri că va investi 6 miliarde de euro până în 2020 pentru a dezvolta vehicule electrice, la prezentarea primului său automobil sport cu emisii zero.

FOTO Primarul general a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea, investiție de 122 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Primarul general a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea, investiție de 122 de milioane de euro

”Cu Taycan, Porsche oferă pentru prima oară un interior fără piele. Interioarele realizate din materiale reciclate inovatoare scot în evidență conceptul sustenabil al automobilului sport electric”, potrivit Porsche.

Taycan are o autonomie de 450 de kilometri, acesta fiind primul vehicul electric fabricat de un constructor auto german capabil să rivalizeze Tesla în privința autonomiei operaționale.

Datorită unui sistem de 800 de volți, automobilul este capabil să aibă o autonomie mai mare cu 100 de kilometri, cu ajutorul unei baterii care se încarcă în cinci minute, potrivit Porsche.

Porsche Taycan Turbo S are un preț de 185.456 de euro, sau de 138.826 de lire sterline. Primele livrări către clienți urmează să aibă loc din ianuarie 2020.

Alți producători de automobile sport dezvoltă la rândul lor modele electrice. Ferrari a anunțat luna trecută că speră să lanseze un model integral electric undeva după 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
taycan