Porsche investește în producția de e-combustibili pentru mașinile sport

Porsche investește în producția de e-combustibili pentru mașinile sport
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 apr 2022

Producătorul de mașini sport Porsche a anunțat o investiție de 75 de milioane de dolari într-un holding specializat în producția de e-combustibili, combustibili sintetici care își propun să fie neutri în privința emisiilor de CO2.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Porsche a cumpărat o participație pe termen lung în holdingul HIF Global LLC, pentru a susține dezvoltarea producției de e-combustibili. Așa numiții e-combustibili reprezintă un compromis energetic, care permite înmagazinarea energiei produse electric în combustibili sintetici precum butanol, metanol, biodiesel sau hidrogen. Holdingul HIF Global este specializat în dezvoltarea de instalații de producție de astfel de e-combustibili, având proiecte diverse în Chile. Producția din Chile pe care o țintește Porsche, care ar putea începe în acest an, a fost susținută de partenerii de la Siemens Energy și Exxon Mobil, fiind bazată pe hidrogen și CO2 cu ajutorul energiei electrice furnizate de eoliene. Procesul complet de producție este apreciat ca fiind „aproape neutru” din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Pentru producția în noua uzină, se estimează că vor fi obținuți 150.000 de barili de combustibili pe zi, cu ajutorul  a 25 GW de energie electrică regenerabilă și 25 de milioane de tone de CO2, pe an.

Porsche investește în HIF Global alături de alți investitori, dar Andes Mining & Energy rămâne acționat majoritar. Capitalul va fi folosit pentru investiții în unități de producție de e-combustibil în Chile, SUA și Australia, cu ajutorul energiei regenerabile.

„E-combustibilii au o contribuție importantă la protecția climei și completează electromobilitatea noastră într-un mod semnificativ. Investind în producția industrială de e-combustibil, Porsche își extinde în continuare angajamentul față de mobilitatea durabilă. În total, investiția noastră în dezvoltarea și furnizarea acestei tehnologii inovatoare se ridică la peste 100 de milioane USD”, a declarat Barbara Frenkel, membru pentru achiziții al Comitetului Executiv la Porsche AG.

Polestar vinde zeci de mii de mașini companiei de rent-a-car Hertz, într-un contract de 2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Polestar vinde zeci de mii de mașini companiei de rent-a-car Hertz, într-un contract de 2 miliarde de euro

Combustibilii sintetici reprezintă o soluție importantă în zona de transport, nu doar în industria auto, ci și în aviație sau transporturi maritime, oferind posibilitatea utilizării de motoare cu ardere internă cu un nivel de emisii de CO2 foarte redus.

Porsche derulează de mai mult timp teste cu e-combustibili, în laborator și pe circuite. Acest tip de combustibili ar putea prelungi viața motoarelor cu combustie, vitale pentru un producător de mașini sport care și-a bazat aproape întreaga existență pe aceste motoare.

 „Ne vedem ca fiind pionieri în e-combustibili și dorim să promovăm tehnologia. Acesta este un element de bază în strategia noastră clară de sustenabilitate generală”, subliniază Michael Steiner, membru pentru cercetare al Comitetului Executiv Porsche AG.

Porsche spune că intenționează inițial să folosească e-combustibilul produs în Chile în motorsport. Într-o etapă ulterioară, e-combustibilii vor fi folosiți pentru a alimenta vehiculele cu motoare cu ardere internă în timpul alimentării inițiale din fabrică și la Centrele Porsche Experience.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
e-combustibili
butanol