Porsche - vânzări record, cele mai bune rezultate din istoria companiei. Probleme însă în China

Porsche - vânzări record, cele mai bune rezultate din istoria companiei. Probleme însă în China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iul 2018

Porsche AG, poroducătorul de mașini sport, a anunțat rezultatele pentru primele 6 luni ale anului 2018, cu valori în creștere, un nou record pentru companie, care nu reprezintă însă o surpriză. Singura surpriză este dată de rezultatele din China, unde Porsche a înregistrat un declin în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche AG, compania deținută de VW Group, specializată în automobile sport de lux, a înregistrat din nou un rezultat record, peste cel de anul trecut, cu 130.598 de vehicule livrate în întreaga lume în primele șase luni din 2018. Porsche AG a depășit recordul de anul trecut cu 3%, reușind astfel să obțină cele mai bune rezultate din istoria companiei.

Panamera a fost cel mai prolific model, din punct de vedere al creșterii: 20.500 de unități, aproape dublu față de anul precedent. De asemenea, linia 911 a înregistrat o creștere procentuală de două cifre, 28%, ajungând la 21.400 de unități livrate. Modelul cu cele mai mari volume de livrări este în continuare Macan, cu 46.600 de vehicule livrate, urmat de SUV-ul sport de mari dimensiuni Cayenne, cu 28.700 de unități livrate în întreaga lume.

”În anul în care aniversăm 70 de ani de mașini sport Porsche, suntem extrem de mulțumiți de faptul că modelul nostru de suflet, 911, continuă să se bucure de o creștere puternică”, a spus Detlev von Platen, Membru în Consiliul Executiv, Responsabil pentru Vânzări și Marketing, în cadrul Porsche AG. ”Aceste rezultate arată cât de iubit și de solicitat este brandul nostru”.

Pe piața de origine, Germania, Porsche a înregistrat o creștere de 11% în prima jumătate a anului 2018, iar pe întreg continentul european, 9%.

Porsche - vânzări record, cele mai bune rezultate din istoria companiei. Probleme însă în China

Un rezultat special pentru China, care rămâne cea mai mare piață pentru Porsche, cu 33.363 de vehicule livrate, peste cea din SUA (29.421 de unități). Aici Porsche a înregistrat, totuși o scădere de 7%, și asta din cauza reducerii tarifelor la import, care au intrat în vigoare pe 1 iulie 2018 și care au generat amânarea deciziei de cumpărare pentru clienții chinezi.

”Contextele politice și economice de pe piețele noastre principale, în special din China și SUA, reprezintă provocări considerabile în momentul de față. În Europa, ne pregătim gama de modele pentru viitoarele standarde privind emisiile. Totuși, având în vedere evoluția pozitivă din aceste prime șase luni, suntem încrezători că vom atinge nivelul ridicat de anul trecut și anul acesta”, a mai spus von Platen.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
piata auto
vanzari porsche