Posibilă majorare de capital de sute de milioane de lei la STB

Posibilă majorare de capital de sute de milioane de lei la STB
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2022

Societatea de Transport București STB SA ar putea efectua Testul Investitorului Privat Prudent, în vederea majorării capitalului social cu sute de milioane de lei, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un proiect în acest sens figurează pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Consiliului General al Capitalei. Prin acesta, CGMB urmează să aprobe împuternicirea STB de a efectua Testul Investitorului Privat Prudent.

Președintele Fed adoptă un ton agresiv în discursul său de la Jackson Hole și avertizează că economia se va confrunta cu \ CITEȘTE ȘI Președintele Fed adoptă un ton agresiv în discursul său de la Jackson Hole și avertizează că economia se va confrunta cu "niște durere". Bursele scad

Potrivit referatului de aprobare, prin o serie de adrese înregistrate la Primăria Capitalei, STB a anunțat necesitatea majorării capitalului social, în vederea realizării unor investiții, reparații și lucrări pentru creșterea atractivității serviciului public de transport local de călători. Majorarea capitalului social ar urma să se facă prin emisiunea de noi acțiuni, cu aport în numerar în cuantum de 301.644.000 lei. Municipiul București, prin Consiliul General, ar urma să participe cu suma de 301.304.500 lei, iar județul Ilfov, prin Consiliul Județean Ilfov, cu suma de 339.500 lei.

"Pentru a decide participarea la majorarea capitalului social al societății, se impune analizarea încadrării operațiunii juridice de majorare a capitalului social în categoria ajutorului de stat așa cum este definit prin OUG nr. 77/2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996, prin efectuarea Testului Investitorului Privat Prudent care trebuie să demonstreze faptul ca investitorul care contribuie cu aport la majorarea capitalului social al STB SA acționează ca un investitor privat prudent în economia de piață", menționează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
majorare de capital stb
transport public bucuresti
cheltuieli stb