SUV-ul Mercedes-Benz EQS a intrat în producție, în uzina din SUA

SUV-ul Mercedes-Benz EQS a intrat în producție, în uzina din SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 aug 2022

Mercedes-Benz a pornit producția primului său model electric din SUA, SUV-ul EQS, în uzina în care sunt asamblate și modele cu combustie GLE și GLS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz EQS SUV a intrat în producție în SUA, în uzina din Tuscaloosa, acesta fiind de altfel și singurul loc din lume unde va fi produs acest model. La fel ca celelalte SUV-uri fabricate aici, GLE sau GLS, SUV-ul electric EQS va fi exportat în Europa. Mașina este primul automobil electric din familia EQ care este produs în SUA. În scurt timp el va fi urmat de EQE, care este planificat să înceapă producția la finalul acestui an.

Odată cu cele două modele, Mercedes-Benz va avea în producția curentă, la nivel global, opt automobile electrice în șapte locații diferite, pe trei continente.

Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG, responsabil cu producția și furnizorii: „Rețeaua noastră de producție este foarte bine poziționată pentru creșterea durabilă și rapidă a volumelor de vehicule electrice. Odată cu noul SUV EQS alăturându-se portofoliului nostru de producție de modele Mercedes-EQ complet electrice, am atins o altă etapă importantă în strategia noastră de a merge numai electric până la sfârșitul deceniului – oriunde condițiile pieței o permit. Sunt absolut sigur că marea noastră echipă Tuscaloosa va face din SUV-ul electric un alt succes global.”

Uzina din Alabama cuprinde începând din acest an și o unitate specializată în producția de baterii, aceasta fiind construită de la zero, cu o investiție de un miliard de dolari, având o linie de producție lungă de 300 demetri, pe care sunt asamblate în cadrul unui proces complet digitalizat, până la 12 module de celule împreună cu compartimentul electronic, similar cu arhitectura folosită pe EQE și EQS, una modulară.

Dacia Spring se răzbună CITEȘTE ȘI Dacia Spring se răzbună

Uzina  Mercedes-Benz US International are în prezent 4.500 de angajați și a produs în total patru milioane de vehicule, de la deschiderea din 1997. Anul trecut, fabrica a produs aproximativ 260.000 de SUV-uri, din care două treimi au fost exportate.

SUV-ul EQS a fost prezentat de Mercedes în acest an, având o mulțime de elemente în comun cu varianta GLS cu motoare diesel și benzină. Mașina este un concurent direct al lui Tesla Model X, beneficiează de spectaculosul sistem multimedia și infotainment MBUX, care acoperă aproape integral planșa de bord și care integrează o serie de sisteme sofisticate de asistență și control. Mașina are tracțiune integrală 4MATIC, inclusiv modul inteligent pentru OFFROAD, iar bateria sa asigură o autonomie ce poate ajunge până la 671 de km. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqs suv
uzina mercedes
productie masini electrice