Președintele Donald Trump ar urma să amâne decizia impunerii de tarife pentru importurile de automobile cu până la șase luni

Președintele Donald Trump ar urma să amâne decizia impunerii de tarife pentru importurile de automobile cu până la șase luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2019

Președintele american Donald Trump ar urma să amâne decizia impunerii de tarife pentru importurile de automobile și de componente auto cu până la șase luni, au declarat trei oficiali ai administrației de la Casa Albă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Un anunț oficial este așteptat să aibă loc sâmbătă, termenul la care Trump ar trebui să ia o decizie legată de recomandările Departamentului pentru Comerț în vederea protejării industriei auto americane de importuri, având ca bază motive de securitate națională, au spus oficialii, scrie News.ro

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze.

Războiul taxi-Uber-Taxify-Clever: Noile reguli pentru transportul în regim de taxi sunt valabile de astăzi CITEȘTE ȘI Războiul taxi-Uber-Taxify-Clever: Noile reguli pentru transportul în regim de taxi sunt valabile de astăzi

Sursele au adăugat că administrația prezidențială a redactat un text pentru amânarea oficială a deciziei referitoare la tarife, care ar fi trebuit luată până pe 18 mai.

Reuters a relatat săptămâna trecută că producătorii auto se așteaptă ca Trump să amâne decizie deoarece au loc negocieri cu Uniunea Europeană și Japonia.

General Motors, Volkswagen, Toyota Motor și alte companii au avertizat în privința impactului negativ al impunerii unor tarife de până la 25% pentru importurile de automobile și componente.

Casa Albă a organizat o serie de întâlniri la nivel înalt în ultimele zile, iar oficiali ai administrației au informat în repetate rânduri productorii de automobile că vor amțna decizia.

În februarie, Departamentul pentru Comerț a trimis Casei Albe raportul referitor la securitatea națională. Agenția a investigat dacă importurile afectează securitatea națională prin slăbirea capacității companiilor americane de a investi în tehnologii noi. Recomandările Departamentului pentru Comerț nu au fost dezvăluite.

O serie de anunțuri ale General Motors, referitoare  la investiții de 700 de milioane de dolari la trei fabrici din Ohio și eforturile de a vinde o fabrică închisă din Lordstown, l-au determinat pe Trump să fie dispus să amâne tarifele, au spus oficiali ai administrației, săptămâna trecută.

În același timp, Trump a escaladat conflictul cu China, majorând tarifele pentru importuri de 200 de miliarde de dolari de la 10% la 25% și lansând o consultare publică pentru aplicarea de tarife pentru restul importurilor din China, în valoare de circa 300 de miliarde de dolari.

Congresul se opune în mare parte tarifelor pentru importurile de automobile, iar Casa Albă a refuzat să pună raportul Departamentului pentru Comerț la dispoziția senatorului republican Chuck Grassley, președintele Comisiei de finanțe a Senatului, care a dorit să îl vadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
importurile de automobile
tarife