Primăria Sfântu Gheorghe vrea să restricționeze accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să restricționeze accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe intenționează să restricționeze accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone în oraș pentru a proteja infrastructura rutieră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Primarul Antal Arpad a declarat că municipalitatea a investit în ultimii ani foarte mulți bani pentru a reabilita și moderniza străzile din oraș și nu este de dorit ca acestea să se degradeze din cauza mașinilor de mare tonaj, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Azomureș suspendă din nou producția de amoniac și îngrășăminte. Acuză statul că nu folosește diverse pârghii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Azomureș suspendă din nou producția de amoniac și îngrășăminte. Acuză statul că nu folosește diverse pârghii

„Vom lansa în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind staționarea, parcarea și regimul de acces și circulația autovehiculelor care au o masă totală mai mare de 3,5 tone în municipiul Sfântu Gheorghe. Am investit foarte mult în infrastructură în ultimii ani și dorim să protejăm această infrastructură. Nu se va mai putea intra oricând, cu orice mașină pe teritoriul orașului. Practic, străzile care rămân fără restricție în acest moment sunt străzile Lunca Oltului, Păiuș David, Constructorilor, Joszef Attila și Jokai Mor, urmând ca după ce vom da în folosință șoseaua de centură a orașului să restricționăm circulația și pe străzile Păiuș David, Constructorilor și Lunca Oltului. În rest, dincolo de restricții, autovehiculele mari, cele de peste 3,5 tone, vor trebui să plătească o taxă și să solicite o autorizație de acces în municipiul Sfântu Gheorghe. Vor fi și restricții, în sensul în care nu vor putea intra în anumite zone ale orașului, și va fi și cu taxă, deci vor fi taxe pe o zi, taxe pe lună, iar pentru cei care au sediul social în Sfântu Gheorghe vor fi taxe pe șase luni sau 12 luni sau abonamente”, a afirmat primarul Antal Arpad.

El a menționat că municipalitatea va oferi firmelor din oraș posibilitatea de a se muta în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos.

„Sunt străzi nou-nouțe și distrug infrastructura. Uitați, am făcut ieri o poză în Piața Kalvin, e un camion cu lemne cu două remorci. Vă dați seama, problema este că strică, intră peste spații verzi, strică bordurile, străzile, deci nu se poate ca pentru profitul unora noi să cheltuim bani să ținem infrastructura. Deci, musai trebuie să facem și acești pași ca să protejăm ceea ce am construit, că dacă nu, noi construim și alții strică și n-am făcut nimic”, a mai spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

viewscnt
Afla mai multe despre
sfântu gheorghe
autovehicule