Procurorii germani se așteaptă ca primele decizii privind Volkswagen să fie luate anul acesta

Procurorii germani se așteaptă ca primele decizii privind Volkswagen să fie luate anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2017

Procurorii germani se așteaptă ca primele decizii în dosarele legate de scandalul emisiilor Volkswagen să fie luate anul acesta, scrie revista Automobilwoche, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Sperăm să încheie procese (…) anul acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului din Saxonia Inferioară Klaus Ziehe. Sediul Volkswagen este în landul din nordul țării, scrie News.ro.

Potrivit lui Ziehe, sunt în curs patru procese, cu 47 de persoane inculpate, deși printre acestea există și persoane vizate de mai multe capete de acuzare.

Numai câțiva oameni au fost vizați în primele etape ale scandalului emisiilor diesel care au subminat influența industriei auto germane.

Șeful comitetului de monitorizare al Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, a avertizat că grupul nu va reuși să depășească scandalul anul acesta.

“Nu va exista un punct final ceva timp de acum înainte”, a subliniat el.

Dacia Sandero bate Ford Ka+ într-un test al britancilor de la Auto Express CITEȘTE ȘI Dacia Sandero bate Ford Ka+ într-un test al britancilor de la Auto Express

Poetsch a anunțat și că Volkswagen nu intenționează să publice un raport propriu privind anchetele, pntru că ar fi “nejustificat de riscant să adăugăm un raport al nostru acum”.

Volkswagen a reclamat miercuri, la un tribunal din Munchen, perchezițile care au fost făcute în această lună de Parchet la firma de avocatură Jones Dau pe care a angajat-o să investigheze scandalul emisiilor.

Procuratura a mai efectuat pe 15 martie percheziții la sediul central al grupului Volkswagen din Wolfsburg, la cele mai mari două fabrici ale diviziei Audi, precum și la alte unități ale acesteia, în legătură cu manipularea emisiilor în timpul testelor de poluare efectuate vehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen