Producătorii auto sud-coreeni au redus producția în China din cauza tensiunilor politice dintre cele două țări

Producătorii auto sud-coreeni au redus producția în China din cauza tensiunilor politice dintre cele două țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2017

Hyundai Motor și Kia Motors au redus semnificativ producția de vehicule în China, din cauza tensiunilor politice dintre cele două țări, legate de planurile SUA de a amplasa un scut anti-rachetă lângă Seul, și a concurenței din partea mărcilor chineze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Vânzările cumulate ale Hyundai Motor și Kia au scăzut în martie cu 52% față de aceeași perioadă a anului 2016, a relatat marți agenția de presă Yonhap, declin care pune în pericol nu doar profiturile acestora, ci și ale furnizorilor sud-coreeni, scrie News.ro.

China, cea mai mare piață auto din lume, a reprezentat anul trecut peste un sfert din vânzările realizate în străinătate de Yonhap.

Tensiunile politice s-au amplificat la sfârșitul lunii februarie, când grupul sud-coreean Lotte Group a acceptat că pună la dispoziție un teren pentru amplasarea unui scut american anti-rachetă în apropiere de Seul.

Radu Timiș (Cris-Tim): Mai avem vreo 2 „E”-uri de scos CITEȘTE ȘI Radu Timiș (Cris-Tim): Mai avem vreo 2 „E”-uri de scos

Planul a nemulțumit Beijingul, cu toate că autoritățile de la Seul spun că sistemul este o reacție la pericolul nuclear din Coreea de Nord și nu are China drept obiectiv.

Companii din Coreea de Sud precum Lotte Group au fost ținta unor apeluri pentru boicot în presa dee stat chineză, al unor proteste și suspendării operațiunilor.

Analiștii și surse apropiate situației consideră că tensiunile diplomatice sunt neplăcute, dar că cea mai mare problemă pentru producătorii auto din Coreea de Sud este incapacitatea de a concura în China și Statele Unite, unde cele mai importante sedanuri ale acestora au pierdut din cota de piață în favoarea SUV-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
producatori auto
china
coreea de sud