Producătorul de componente pentru construcții Terwa, proprietarul Terwa România, preluat de grupul american Horizon Global

Producătorul de componente pentru construcții Terwa, proprietarul Terwa România, preluat de grupul american Horizon Global
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 aug 2016

Grupul american Horizon Global a ajuns la un acord pentru preluarea companiei germane de sisteme de remorcare Westfalia-Automotive, inventatoarea barei de tractare cu bilă, și a producătorului de componente metalice pentru domeniul construcțiilor Terwa, prezent și în România, în schimbul a 125 milioane de euro în numerar și acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul tranzacției, Horizon Global va cumpăra mărcile Westfalia, Terwa și Siarr de la un consorțiu condus de fondul german de private equity Deutsche Private Equity (DPE), care va deveni acționar al companiei americane.

"Acordul va crea o companie mai puternică, foarte bine poziționată pentru a beneficia de creșterea accelerată a veniturilor și profitului, în contextul extinderii prezenței la nivel european și a costurilor scăzute de producție din România", se arată într-un comunicat al Horizon Global.

Service-urile Dacia-Renault reziliază contractele cu Asirom: Folosește aceleași metode ca Astra și Carpatica CITEȘTE ȘI Service-urile Dacia-Renault reziliază contractele cu Asirom: Folosește aceleași metode ca Astra și Carpatica

Americanii intenționează să finanțeze tranzacția, care include aproximativ 89 milioane de euro în numerar și asumarea unei datorii totale nete de 42 milioane de euro, ce va fi refinanțată, cu ajutorul extinderii unei linii de credit existente. În plus, Global Horizon va emite acțiuni ordinare în valoare de 36 milioane de euro în beneficiul cumpărătorilor.

Fondată în urmă cu peste 80 de ani, Westfalia-Automotive este inventatorul barei de remorcare cu bilă și unul dintre principalii jucători pe piața mondială a sistemelor de tractare. Compania are sediul central în Rheda-Wiedenbrück, Germania, și deține subsidiare în 11 țări, printre care Marea Britanie, Franța, Italia, Polonia, Rusia, Suedia și Danemarca.

Cu sediul în Olanda, Terwa dezvoltă, produce și distribuie o gama largă de sisteme metalice pentru domeniul construcțiilor. Compania a intrat pe piața din România în anul 2000, iar patru ani mai târziu a relocat producția din Olanda la fabrica din Brașov. Terwa a intrat în portofoliul DPE la începutul anului trecut, când a fost preluată de la fondul olandez de investiții Standard Investment.

viewscnt
Afla mai multe despre
horizon global
terwa
westfalia-automotive
preluare
achizitie